Recent comments

Friss Hírek

Atalanta: Bergamói etikai kódex

 A bergamói olasz élvonalbeli klub, az Atalanta ráunt arra, hogy játékosai elég gyakran sportszerűtlenül viselkednek.  



Ezért most kidolgoztak egy olyan etikai kódexet, amely kemény büntetéseket helyez kilátásba, ha bizonyos alapelveket áthág bármelyik edző, játékos.

Ezt az váltotta ki, hogy korábban egyik játékosa, Cristiano Doni fogadási csalásban bizonyult vétkesnek. Igaz, arra hivatkozott, hogy a bundázással csak az Atalantán kívánt segíteni, ám erre senki sem volt kíváncsi. Pierpaolo Marino, az Atalanta általános igazgatója elmondta, aki hasonló fogadási csalásban bűnös, annak a szerződését azonnal felbontják, de a rendőrségi vizsgálatok eredményétől teszik függővé az elmarasztalás nagyságát. Fogadójátékban is tilos részt venniük a focistáiknak, de még csak hozzájuk tanácsért forduló embereknek sem adhatnak tippet.

Keményebben lépnek fel más típusú sportszerűtlenségek ellen is. Így például Marko Livaja nemrég az Udinese elleni olasz bajnokin megtagadta csereként való pályára lépését, hiába szólt neki az edzője, hogy melegítsen, a füle botját sem mozgatta. Ezt megúszta, de korábban Ivan Radovaniccsal, csapattársával edzésen összeveszett, majd egy jó alaposat bevágott neki. Most ez ügyben 15 napra felfüggesztették a játékjogát. Elég enyhe büntetés, ami azt illeti.  


forrás: Futballista.hu