Recent comments

Friss Hírek

A Roma-Inter után is a bírói hibáktól hangos Olaszország

Nem hozott gólt a tegnap esti Roma-Inter rangadó, a döntetlen bár abszolút igazságos, de egyik csapatnak sem éppen pozitív eredmény.

Sajnos ezúttal is a megszokott esetek szolgáltatnak beszédtémát a meccs másnapjára: a bírói hibák. 

A találkozót vezető Mauro Bergonzi nem mondhatni, hogy tökéletesen kontrollálta a meccset, ugyanis a két csapat összesen 4 (!) elmaradt szankciót kér rajta számon. A Gazzetta dello Sport mai száma rögtön csokorba is szedte az eseteket, amelyeknél Bergonzi játékvezető és De Marco alapvonali bíró komoly tévedéseket követtek el.

A meccs elején máris az Intert sújtották az ítéletek, először a 15. percben. Ekkor Mauro Icardi csípte el Rolando passzát, Benatia pedig, idézzük a Gazzettát: “drámai módon állította meg őt, jobb kezével a jobb vállát, bal kezével pedig a testét karolva át rántotta le. Büntetőt kellett volna ítélni, de nem ítéltek büntetőt.”


Még mindig az első félidő, 37. perc: újfent Icardi az egyik főszereplő, akit a büntetőterületen belül Daniele De Rossi előbb a hajánál fogva próbált megállítani, majd ennek sikertelenségét látva nemes egyszerűséggel ököllel arcon ütötte argentin ellenfelét – mindezt büntetlenül, holott a 11-es és a piros lap jogosságát talán még a romanisták sem vitatták. Bár az esetet egyik segítője sem jelezte a játékvezetőnek, a kamerák felvételei alapján több meccses eltiltást is kaphat DDR.


És jött a második félidő, a szerencse megfordult, ezúttal a Roma kért számon két esetet ugyanannál a 16-osnál. A játékrész 41. percében egy Roma szögletnél Juan Jesus visszaadta a kölcsönt Icardiért és vesén ütötte Romagnolit, aki hiába terült el a földön, az újabb jogos 11-es + piros lap kombó ezúttal is elmaradt, mindenesetre a felvételek alapján a brazil bekk is nehéz pillanatok elé néz, De Rossival egyetemben.

Ráadásul pár perccel korábban, a második félidő 28. percében egy másik 11-es sem kapott meg a Roma, ekkor Mattia Destro és Walter Samuel kakaskodásánál kellett volna büntetőt ítélnie a játékvezetőnek a Gazzetta szerint.

Az elmaradt 11-esek száma tehát 2-2, de ez alighanem egyik csapat sebeire sem fog gyógyírként szolgálni, ahogy az országban egyre dagadó elégedetlenséget sem fogja visszafogni…

forrás: azzurri.co.hu