Recent comments

Friss Hírek

Reja: Egy hete nem alszom

Különös viselkedést vált ki a futballistából és az edzőkből egy-egy nagy rangadó, a vasárnapi Lazio–Roma mérkőzés például egészen felkavarta a résztvevők mindennapjait.

 
„A derbire felkészülni óriási felelősség, egy hete nem alszom, mert a Roma játékát tanulmányozom – vallotta be Edoardo Reja, aki a menesztett Vladimir Petkovic helyét idén év elején foglalta el a Lazio kispadján. – A kiélezett mérkőzések sokszor apróságokon dőlnek el, felesleges az idegeskedésre fordítani az energiánkat. Olyan állapotba kell hoznom a csapatot, hogy képes legyen elgáncsolni a Romát.”

Mondott ennél cifrábbat is a 68 éves edző, igaz, néhány nappal korábban. „Remélem, néhány romanista megsérül a derbire” – hangzott a kevéssé sportszerű óhaj, és aligha meglepő: az ellenfélnél nem üdvözölték a kijelentést.


Érdekesen fogalmazott Rudi Garcia, aki szerint a Románál a többségnek a megszerezhető három pont miatt fontos a mérkőzés, ám vannak néhányan – így Daniele De Rossi, Alessandro Florenzi és Totti –, akik „…nemcsak futballisták, de szurkolók is”. Hogy a másik oldalon a Laziót három éve szolgáló Miroslav Klose beleesik-e ebbe a kategóriába, nem egyértelmű, az viszont biztos, hogy egyéni bánásmód jár neki.

„Miroslav nagyon rágta magát a közeledő derbi miatt, ezért azt mondtam neki, menjen el egy napra horgászni – fedte fel szokatlan edzői parancsát Reja. – A szerdai edzést a saját kérésére hagyta ki, a pénteki tréning előtt már én javasoltam neki, hogy pihenjen. Úgysem végzünk különleges munkát aznap.”

forrás: NSO