Recent comments

Friss Hírek

Milan: Jön a Bologna

A Milan pénteken este a San Siróban fogadja a Bolognát a Serie-A 24. fordulójában.


A Milan a bajnokságban a 11. helyen áll 29 ponttal. 

A mérleg 23 mérkőzésen 7 győzelem, 8 döntetlen és 8 vereség, valamint 36 rúgott és 35 kapott gól. A rossoneri az előző 5 mérkőzéséből kettőt megnyert (Cagliari-Milan 1-2, Milan-Hellas Verona 1-0), kettőt elveszített (Napoli-Milan 3-1, Sassuolo-Milan 4-3) és egyszer döntetlen lett a végeredmény (Milan-Torino 1-1).

A piros-feketék az előző fordulóban 3-1-re veszítettek a Napoli otthonában. A gólokat Inler, HIguain (2) illetve Taarabt szerezte. A Milan a következőképpen állt fel: Abbiati – De Sciglio, Rami, Mexés, Emanuelson – Essien, De Jong – Abate, Robinho, Taarabt – Balotelli.

A Milan jövőhét szerdán az Atletico Madrid ellen lép pályára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján. A  találkozót a San Siróban rendezik.

A lombard együttes hazai környzetben 11 bajnoki mérkőzést játszott. A mérleg 5 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség, 15-10-es gólkülönbség. Idegenben a mérleg 12 meccsen 2 győzelem, 4 döntetlen és 6 vereség.

Minden sorozatot figyelembe véve a klub legeredményesebb játékosa 13 góllal Mario Balotelli. Őt követi Ricardo Kaká 6 majd Robinho és Sulley Muntari 5-5 góllal.


A Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – Abate, Rami, Zapata, De Sciglio – Essien, Montolivo – Taarabt, Honda, Poli – Balotelli.

A Bologna a tabella 16. helyén áll 21 ponttal. 

A mérleg 4 győzelem, 9 döntetlen és 10 vereség, valamint 22-39 arányú gólkülönbség. Az olasz klub előző 5 mérkőzéséből egyet megnyert (Torino-Bologna 1-2), egyet elveszített (Bologna-Udinese 0-2) és háromszor döntetlent játszott (Sampdoria-Bologna 1-1, Bologna-Napoli 2-2, Bologna-Lazio 0-0). 

A bolognai együttes az előző fordulóban a Torino otthonában játszott. A végeredmény 2-1 lett a vendégeknek. A gólokat Immobile ill. Cristaldo (2) szerezte. Íme a Bologna kezdője: Curci – Antonsson, Natali, Mantovani – Garics, Christodoulopoulos, Pérez, Krhin, Morleo – Bianchi, Cristaldo.

A piros-kékek hazai pályán 12 bajnokit játszottak, a mérleg 2 győzelem, 6 döntetlen és 4 vereség, valamint 12 rúgott és 18 kapott gól. Idegenben a mérleg 2 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség, 10-21-es gólarány.

A Bologna házi góllövőlistáját Panagiotis Koné vezeti 4 góllal, majd őt követi Rolando Bianchi és Jonathan Cristaldo 3-3 góllal. A kínai Guangzhou csapatához szerződő Alessandro Diamanti 6-szor volt eredményes.

A Bologna várható kezdőcsapata: Curci – Antonsson, Natali, Mantovani – Garics, Christodoulopoulos, Perez, Khrin, Morleo – Bianchi, Cristaldo.

A két csapat összesen 169 mérkőzésen találkozott egymással, a mérleg 75 Milan és 50 Bologna győzelem, míg 44 alkalommal döntetlen lett a végeredmény. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 273, a Bologna 216 gólt szerzett.

Szeptemberben a két csapat már találkozott egymással, akkor 3-3 lett a végeredmény. A gólokat Laxalt (2), Cristaldo ill. Poli, Robinho és Abate szerezte. 

A találkozó játékvezetője Mauro Bergonzi lesz. A 42 éves játékvezető 2003 decemberében debütált a Serie-A-ban és azóta 140 első osztályú mérkőzést vezetett. 

A Milannak 14 meccset vezetett, a mérleg 8 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség. A Bolognának 22 meccsen fújt, a mérleg 11 győzelem, 8 döntetlen és 3 vereség.

forrás: acmilan.hu