Recent comments

Friss Hírek

Garcia: A legfontosabb az volt, hogy nyerjünk

A francia tréner számára nagyon fontos, hogy csapata legyőzte a Napolit az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén és úgy véli, Gervinho tud még ennél is többet, mint amit most mutatott.

 
"A legfontosabb az volt, hogy nyerjünk. Persze sokkal jobb lett volna, ha nem kapunk gólt, de ezen az estén remek meccset láthattunk. Hibák előfordulnak, a Napolinak ezt sikerült is kihasználnia, de ők enélkül is nagyon jó csapat. Meglátjuk mit hoz a visszavágó, mert nekünk a célunk az, hogy bejussunk a döntőbe."- kezdte Garcia a meccs után.

"Engem nem lep meg Gervinho remek játéka, egyáltalán nem. Sőt, ő tud még ennél is sokkal jobb lenni, mert van még min javítania. Mindenekelőtt az edző és a társai bizalmára van szüksége, de nagyon jól alakulnak a dolgai a Románál. Remek formában van és amikor sorozatban 4 meccset játszunk, akkor nem lehet mindenki jó formában, de számomra mindenki fontos, nekem minden játékos ugyanannyira számít."

"Totti az első 1 órában nagyon jól játszott. Gondoltam, hogy másképpen választok, de miután Gervinho nagyon együtt élt a játékkal, ezért úgy döntöttem, hogy őt fent hagyom a pályán. 2:2-nél nagyon meg akartuk nyerni a meccset, ami végül sikerült is."

A Roma a szünetben 2:0-ra vezetett már és úgy tűnt, hogy eldőlt a találkozó, azonban a második félidő elején Higuain megpattanó lövésénél De Sanctis nagyot hibázott.

"Az a gól mindent megváltoztatott, mert a Napoli hirtelen magabiztos lett, mi pedig vesztettünk a koncentráltságunkból. Viszont tetszett, hogy 2:2 után is volt tartása a csapatnak és meg tudtuk nyerni a meccset. A második félidő elejébe kicsit bealudtunk, pedig erre felhívtam a figyelmet a félidőben is és kértem, hogy keményen kezdjünk. 2 gólos előnyben nem a kellő agresszivitással kezdtünk, pedig én mindig azt mondom, hogy a legjobb védekezés a támadás."

"A Romának van még mit fejlődnie, hiszen most két gólt kaptunk, ami eddig a szezonban nagyon ritkán fordult elő. De ami a legfontosabb, nem szabad, hogy kivesszen belőlünk a győzni akarás, mert ez lehet a Roma egyik erőssége. Minden játékos legfőbb célja kell hogy legyen a győzelem és ebből nem engedhetünk."

Garcia kitért arra is, hogy miért kapott Kevin Strootman becenevet a csapaton belül.

"Ő képes nagyon következetesen játszani, ezért úgy hívjuk, hogy a mosógép. Mivel amikor a csapat kicsit bajba kerül, akkor elég oda passzolni neki a labdát és ha az még egy rossz passz is, akkor is megszűnteti a zűrzavart és tisztázza a helyzetet." 


forrás: asroma.hu