Recent comments

Friss Hírek

Garcia: Ez a meccs is csak a három pontról szól

Rudi Garcia szerint Edy Reja a Lazio mestere rossz példát mutat azzal, hogy szeretné, ha sok sérültje lenne a Romának.

 
A vasárnapi derbin a hírek szerint a Lazio mestere váltani fog a 3-4-2-1-es felállásról és a Romáéhoz hasonló 4-3-3-as felállásban lépnek majd pályára.

"Nagyon fontos arra emlékezni, hogy nekünk ezzel semmi nem változik, mert hátul létszámban ugyanannyian lesznek. Meg kell találnunk azokat a helyzeteket, amikkel zavarba tudjuk hozni az ellenfelünket, figyelni kell az erősségeikre, valamint a legjobb játékosaira, de ez minden meccsnél így van."- kezdte a sajtótájékoztatót Garcia.

A Roma tűnik a mérkőzés esélyesének, hiszen az év elején is győztek a Lazio ellen, valamint a bajnokságban jelenleg a második helyen áll a fővárosi együttes.

"Ez egy kellemes teher, viszont az a szép a fociban, hogy nem lehet tudni mi fog történni. Nyerni akarunk, jó sorozatban vagyunk, a csapat nagyon szeretné folytatni ezt a sorozatot és csak ez számít."

"A tabella azt mutatja, hogy a másodikak vagyunk, ezért teljesen normális, hogy mi számítunk a mérkőzés esélyesének. Nehéz lesz, de a tudásunk megvan a sikerhez, már csak be kell mutatnunk a pályán. Hiszek a csapatomban, hogy mindent megtesz a győzelemért függetlenül attól, hogy ki az ellenfél."

"Ez a meccs más lesz a szezon első felében lejátszotthoz képest. Felismertem, hogy mennyire fontos a derbi és számomra ez egy újabb lehetőség, hogy pozitívan folytathassam az utat. 22 meccset lejátszottunk már, de ez a meccs lélektanilag teljesen más lesz, nagyon alázatosnak kell lennünk. A derbi sokkal többet jelent a szurkolóknak, mint a játékosoknak, bár a csapatban van három igazi római, Totti, De Rossi és Florenzi. Nekik azért biztosan többet jelent ez a meccs, de ezt most mind figyelmen kívül kell hagynunk. Ez a meccs nem csak egy derbi, ez egy bajnoki mérkőzés."

"Nekünk a legfontosabb az, hogy bejussunk a Bajnokok Ligájába, ezt nem szabad elfelejteni. Ez a meccs is csak a három pontról szól és egy jel az ellenfélnek, hogy nehéz ellenfélre számíthat a Roma személyében."

Hét közben a Lazio edzője azt nyilatkozta, örülne, ha néhány Roma játékos megsérülne a Napoli elleni kupameccsen.

"Mi nem csak edzők vagyunk, de tanítók is. Ha egy edző nyilvánosan ilyet mond, akkor mit mondhat az öltözőben? Talán azt akarhatja, hogy törjék el a lábainkat, vagy öljék meg valamelyikünket?"

"Szeretném, ha a játékvezetők odafigyelnének a szerelésekre, mert nem szeretném, ha a játékosaim megsérülnének. Továbbá azt kérem a szurkolóktól, hogy a saját csapataikat buzdítsák, mást ne tegyenek. Mi a győzelemért játszunk, az pedig hogy mit mond az ellenfék, az ő felelőségük."

A Lazio elleni keretben ott van a friss szerzemény, Rafael Toloi: De Sanctis, Lobont, Skorupski; Bastos, Benatia, Castan, Jedvaj, Maicon, Romagnoli, Toloi, Torosidis; De Rossi, Florenzi, Mazzitelli, Nainggolan, Pjanic, Ricci, Strootman, Taddei; Destro, Gervinho, Ljajic, Totti 


A találkozót a Digi Sport 1 közvetíti!

forrás: asroma.hu