Recent comments

Friss Hírek

Fiorentina: A Juventus, a Bayern és az Arsenal harcol Cuadradóért

Olasz sajtóhírek szerint komoly harcot folytathatnak nyáron Európa nagy klubjai a Fiorentina szélsőjéért, Juan Cuadradóért.



A kolumbiai játékos kedden óriási gólt lőtt az Udinese elleni Olasz Kupa-mérkőzésen, amivel bebiztosította csapata döntőbe jutását. 

Cuadrado nem elsősorban a találataival segíti a Violákat - ebben a szezonban hatnál jár huszonhét meccsen -, de cselezőkészségével, meglátásaival a Montella-féle attraktív játék egyik alappillére.

Így nem csoda, hogy a Fiorentinánál nagyobb csapatok is szívesen foglalkoztatnák. 

A hírek szerint a Juventus, a Bayern München és az Arsenal is leigazolná nyáron. Egy kicsit bonyolítja az ügyet, hogy a firenzeiek az Udinesével közösen birtokolják Cuadrado játékjogát, azaz a kérőknek mindkét klubbal meg kell egyezniük. Illetve a Juventusnak nem mindenáron, hiszen Olaszországon belül elég lehet, ha 50 százalékos részesedést szerez. 

Ebből a szempontból a torinóiak dolga lehet a legkönnyebb, abból a szempontból viszont nem, hogy nem túl jó a viszonyuk a Fiorentinával, így nehézkes lehet a megállapodás.

A transfermarkt.de 24 millió euróra becsüli a játékos értékét, Udinében és Firenzében azonban ennél többre tartják, 15-15 milliót szeretnének kapni érte.

Cuadrado csapata, a Fiorentina jelenleg a negyedik helyen áll a Serie A-ban, biztonságosnak tűnő, nyolcpontos előnnyel az Inter előtt, ráadásul mindössze három ponttal lemaradva a Napoli mögött. 

A kis hátrányhoz képest viszonylag esélytelennek tartják az együttest a fogadóirodák a dobogós helyezésre, az ugyanakkor gyakorlatilag biztos, hogy Montella csapata jövőre is nemzetközi kupaszereplő lesz, hiszen a kupadöntőben a Napoli lesz az ellenfele, amely tehát a bukmékerek szerint a BL-ben indulhat majd.

forrás: hatharom.com