Recent comments

Friss Hírek

Fiorentina: Gomez visszatért, de az Inter nyert Firenzében

A Serie A 24. fordulójának egyetlen szombati mérkőzésén az ötödik Inter idegenben 2–1-re legyőzte a negyedik, a hét közben kupadöntőbe jutó Fiorentinát.


A tabella negyedik és ötödik helyén álló együtteseinek rangadóján nagy volt a tét: a hazaik a harmadik Napolira, a vendégek ellenfelükre tapadtak volna, de az idegenben gyengén muzsikáló Inter nem sok jóra számíthatott a hazai pályán bivalyerős firenzeiek ellen.

A várakozásokat vastagon felülmúlta az első félidő: az Inter irányította a játékot és dolgozta ki a helyzeteket, míg a klasszikus csatár nélkül felálló, sérülésektől tizerdelt Fiorentina jobbára szenvedett. Rodrigo Palacio a 13. percben a kapufát találta el, de fél óra játék után már nem hibázott: Guarín passza után és erős hazai közreműködés mellett a 34. percben megszerezte a vezetést az Internek. 0–1. 

Az argentin december közepe és a milánói városi derbi után volt ismét eredményes.

A gól felébresztette a hazaiakat, de válaszolni csak a második félidőben tudtak, viszont akkor nem vártak sokáig: a topcsapatok által figyelt Juan Cuadrado egy védőn megpattanó távoli lövése a 46. percben utat talált a bizonytalan Handanovic kapujába. 1–1

Az egyenlítés után a Fiorentina egyértelműen átvette az irányítást, ami ezúttal helyzetekben is megmutatkozott, mégis az Inter került újból előnybe. A Milito helyére becserélt Mauro Icardi váltotta gólra Nagatomo bal oldali beadását, igaz, a gólt erősen lesgyanús helyzet előzte meg. 1–2.

A folytatásban Vincenzo Montella, a hazaiak vezetőedzője pályára küldte a hosszú sérüléséből visszatérő Mario Gomezt és Alessandro Matrit is, de az egyenlítés nem akart összejönni a hazai csapatnak, így elszenvedte szezonbeli második vereségét hazai pályán, az Inter pedig (sorozatban öt vereség után) megszerezte első idegenbeli sikerét 2014-ben és öt pontra faragta hátrányát a Fiorentinával szemben.

Fiorentina–Internazionale 1–2 (Cuadrado 46., ill., Palacio 34., Icardi 65.) 

forrás: NSO