Recent comments

Friss Hírek

Balotelli bombagólja szállította a Milan sikerét

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 24. fordulójának nyitó mérkőzésén a Milan Mario Balotelli bombagóljával 1–0-ra legyőzte a Bolognát.


A meccs elején alaposan bekezdtek a hazaiak Curcinak előbb Montolivo majd Honda próbálkozásánál kellett résen lennie.

A 13. percben egy hazai szabadrúgás után Curciról kipattant a labda, de Balotelli nem tudott az ismétlésből a kapuba találni, a félidő derekánál pedig csak Abbiatin múlott a Bologna vezető gólja, Morleo beadása után Krhin nagy erejű fejesét azonban léc fölé ütötte.

A 33. percben Balotelli bal oldali szabadrúgásból a bal alsó irányába tekert, Curci nem tudta ugyan fogni a labdát, de a kipattanót ezúttal sem tudták bepofozni a hazaiak.

A játékrész hajrájában mindkét kapu veszélyben forgott, gól azonban egyik lehetőségből sem született, így 0–0-val fordultak a felek.

Egy órányi játékhoz érkezve Garics jobb oldali beadásaival veszélyeztetett a Bologna, előbb Cristaldo becsúszva próbált meg a bal felsőbe lőni, de kevéssel célt tévesztett, majd pillanatokkal később Hrisztodulopulosz 18 méteres tekerését ütötte ki Abbiati a bal felső elől.

A 75. percben ráadásul még Kaká is összeszedett egy kisebb sérülést, de ennek ellenére folytatni tudta, és nem sokkal később meg is szerezhette volna a vezetést, Pazzini kapott hosszú indítást a jobb oldalon, középre adása után a brazil játékmester azonban az ötösről nem tudott átlőni az embertömegen.

A 86. percben aztán megszületett a mérkőzés egyetlen gólja, Balotelli szánta el magát lövésre a kaputól mintegy 26 méterre, jobbról, óriási erejű lökete után pedig a labda jobb felsőben kötött ki (1–0).

Az olasz válogatott támadó a ráadás perceiben még szabadrúgásból próbálkozott, de ezúttal távoli lökete jócskán fölé szállt, így maradt az 1–0.


Milan–Bologna 1–0 (Balotelli 86.)

forrás: NSO