Recent comments

Friss Hírek

A Juve esélyt sem adott az erőtlen Internek

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 22. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Juventus 3–1-re legyőzte az Internazionale együttesét.


A forduló előtt hatpontos előnnyel listavezető Juventus klubrekordot jelentő, 12 meccses győzelmi sorozata a múlt héten megszakadt a Lazio otthonában, amit egy győztes Derby d'Italiával készült orvosolni a Conte-csapat. 

Az Inter közel sem biztató előjelekkel (és hazai ultrák egy csoportja által tojásokkal és kövekkel megdobált csapatbusszal) érkezett Torinóba: Walter Mazzarri együttese 2014-ben még egyetlen meccset sem nyert és mindössze egy gólt rúgott, a Juventus ezzel szemben minden hazai bajnokiját megnyerte a szezonban. 

Egy gól és más semmi – nagyjából így lehetne összefoglalni az első 45 percben látottakat. A Juventus higgadtan és kivárásra játszott, az Inter támadásban teljesen elveszett volt. 

Az első hazai helyzetek Tévez nevéhez fűződtek, a 15. percben Stephan Lichsteiner pedig már ünnepelhetett is: a svájci szélső Andrea Pirlo zseniális meglátása és passza után fejjel szerezte meg a Juve vezető gólját. 1–0. Nehezen hihető, de igaz: Pirlo 16. meccsén csupán második gólpasszát osztotta ki a 2013–2014-es bajnoki szezonban.

Az Inter a bekapott gól után sem tudott változtatni, az első félidőben nem találta el a kaput, 40 percet kellett várni az első (gól)veszélyes támadásra a Juventus térfelén, de a tíz bajnoki gólt számláló Palacio csúnyán fölé lőtt.

A második félidőben is folytatta pocsék teljesítményét az Inter, amit a „zebrák" könyörtelenül ki is használtak. 

A 47. percben Giorgio Chiellini váltotta gólra közvetlen közelről a vendég védők fejetlenségét (2–0), az 55. percben pedig Arturo Vidal cselekedett hasonlóképpen: a chileit három hátvéd próbálta szemmel szerelni, a harmadik hazai gólöröm lett a vége. 3–0. Vidal nem lassít élete szezonjában: a topligák talán legjobb formában lévő középpályása már 11. bajnoki gólját szerezte, ezzel megdöntötte egyéni csúcsát.

Húsz perccel a mérkőzés vége előtt valamit visszaadott a Juventus védelme, az Inter első szöglete után óriási káosz alakult ki a tizenhatoson belül, a kavarodást Rolando zárta le egy lapos és gyenge lövéssel, Storari mégsem tudott védeni, a kapuban hevert a szépítő gól. 3–1.

A gól kissé felrázta a vendégeket és be is sűrűsödtek a fekete-kék támadások, de reális esély nem mutatkozott az egyenlítésre, a Juventus az előzetes várakozásoknak megfelelő magabiztossággal húzta be a 223. Derby d'Italiát, és nőtt kilencpontosra előnye az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Romával szemben. 

Juventus–Internazionale 3–1 (Lichtsteiner 15., Chiellini 47., Vidal 55., ill. Rolando 71.)

forrás: NSO