Recent comments

Friss Hírek

Nyögvenyelős Milan-siker született a Chievo otthonában


Az olasz labdarúgó-élvonal (Serie A) 32. fordulójának nyitó mérkőzésén az AC Milan Sulley Muntari 8. percben szerzett góljával 1–0-ra nyert a Chievo otthonában.


Bár a tabellán elfoglalt helyezések és a novemberi mérkőzés (4–0) alapján egyértelműen a milánói csapat volt a találkozó favoritja, a két együttes formája alapján a Chievo fanatikusai várhatták kedvezőbb hangulatban a találkozót.


Hiszen míg a hazaiak a Bologna (2–2) és a Siena (1–1) elleni döntetlen után idegenben a Fiorentinát (2–1), majd otthon a Cataniát verték meg (3–2), addig a milánóiak a Barcelona elleni BL-búcsú (0–0, 1–3) mellett a bajnokságban sem brillíroztak (–Catania 1–1, idegenben; –Fiorentina 1–2, hazai pályán), így át kényszerültek adni a vezetést a Juventusnak.


A találkozót a hazaiak kezdték aktívabban, a 6. percben előbb Sammarco bal oldali beadását követően szabadítottak röviden fel a védők, majd Pellissier 28 méteres lökete szállt el jócskán a bal felső felett.


Sokat nem kellett várni a milánóiak válaszára, egy félpályánál történő labdaszerzést követően Muntari tolt párat a labdán, majd mintegy 25 méterről, nagy erővel a jobb alsó sarokba bombázott (0–1).


A milánói gól nem változtatott a játék összképén, a Chievo előbb Bradley távoli lövésével, majd Pellissier 18 méteres löketével veszélyeztetett, mielőtt előbbi 18 méteres szabadrúgására sor került, ám kivétel nélkül mindegyik próbálkozás fölé szállt.


A 24. percben aztán megrezdült a vendégek hálója is, szerencséjükre azonban Paloschi lesről lőtt estében a jobb alsóba. Két minutummal később Thereau 6 méteres, balról leadott lövése Abbiatit érintve kötött ki a jobb oldalhálóban, majd az első fél órához érve előbb Nocerino kerülhetett volna ziccerbe, de hosszan vette át a labdát, aztán Pellissier fejelt 10 méterről a bal alsó mellé.


Az inkább kontrákra beálló piros-feketék Robinho nagyszerű egyéni akciójával emelték meg a hazai szurkolók vérnyomását, a brazil támadó egy nagyszerű csel után balról, 7 méterről lőtt a jobb sarok irányába, gól helyett azonban csak szöglet következett, majd ismét a veronaiak pillanatai jöttek, előbb Pellissier 19 méterről, futtából lőtt laposan kapura, Abbiati azonban könnyedén fogta a középre tartó próbálkozást, majd a ráadás pillanataiban Rigoni 14 méteres ziccere szállt el a bal alsó mellett.


A folytatásban a hazaiak változatlan lendülettel érkeztek a pályára, Pellissier pedig gyors egymásutánban kétszer is helyzetbe került, előbb 15 méterről, futtából lőtt laposan a bal alsó irányába, Abbiati nagyot védett, majd a sarokrúgást követően védőjét megelőzve 8-ról próbálkozott, fölé szálló lövése után azonban ezúttal is csak sarokrúgás következett.


A kevesebb helyzetet hozó második félidő legnagyobb milánói lehetőségére a 76. percig kellett várni, akkor Ibrahimovic tekert 22 méterről a bal alsó sarok mellé.


A 81. percben aztán a vendégek szurkolóiban hűlhetett meg a vér: Nesta kezéről vágódott le a labda a 16-oson belül, de egy leshelyzet miatt kifelé járt szabadrúgás. Újabb szabályos találat már nem esett – a 95. percben még hazai egy lesgólt láthattak a szurkolók–, a Milan végül, ha nem is magabiztos játékkal, de behúzta a mérkőzést, és átvette a vezetést a szerdán a Laziót fogadó Juventustól.




Chievo–Milan 0–1 (Muntari 8.)


NSO.hu