Recent comments

Friss Hírek

A mai program





A keddi program két meccsel csábít minket: a kiesés ellen küzdő Cagliari az EL-ről álmodó Cataniát fogadja, az újonc, pontlevonással kezdő Atalanta pedig a Chievot látja vendégül.



A Cagliari jelenleg 3 ponttal előzi meg a legjobb kieső helyen álló Leccét, és utóbbiak remek tavaszát látva biztosak vagyunk benne, hogy egy ellenfelüket meg fogják előzni a hátralévő fordulókban. Emiatt a szárdoknak minden pontra szükségük lenne, de az nem valószínű, hogy a Cataniával könnyű dolguk lesz.
Vincenzo Montella együttese ugyan kisebb válságot élt meg az elmúlt hetekben, nyolc veretlen meccs után kétszer is kikapott, de hétvégén az Atalanta ellen már sikerült nyernie, így újra van esélye arra, hogy megelőzze a tabellán a katasztrofális szezont produkáló Intert.

A Cagliari hazai pályája mostanában jó messze van a csapat székhelyétől, Szardínia fővárosa helyett ugyanis az észak-kelet olaszországi Triesztben kénytelen pályára lépni az együttes saját stadionjának alkalmatlansága miatt. Az eddigi egyetlen ilyen "hazai" meccsén azonban jó eredményt ért el a Cagliari, hiszen 2-2-re végzett az Interrel.
Az Atalanta és a Chievo között bár 5 hely, de csak 3 pont a különbség, méghozzá a Szamarak javára. A bergamóiak bár remekül kezdték a szezont, a 6 pontos hátrány megmutatkozik a végéhez közelítve, hiszen továbbra sem biztos a bent maradásuk, 5 ponttal előzik meg az utóbbi időben remek formát mutató Leccét, igaz, további három csapat (Fiorentina, Cagliari, Genoa) is található a két klub között. A Chievo ellenben 9. helyen áll és ugyanúgy 8 pont választja el a kiesőzónától, mint az 5. helyen álló, jelen állás szerint EL-selejtezőt játszó Napoli gárdájától. Hatalmas küzdelem várható tehát, elsősorban hazai dominanciával, hiszen a Nerazzurrik egy győzelemmel bebiztosíthatják a bentmaradást. Hazai pályán az Atalanta 7 győzelem és 6 döntetlen mellett mindössze 3-szor kapott ki, 20-13-as gólarány mellett. A sárga mezesek idegenbeli mérlege: 4 győzelem, 5 döntetlen, 7 vereség, 15-25-ös gólarány. Az utolsó 5 meccsüket figyelembe véve az Atalanta 6 pontot gyűjtve a 11., míg a Chievo 8 ponttal a neve mellett a 6. Megjósolhatatlan a végeredmény, remélhetőleg egyik csapat sem elégszik meg majd az x-szel.
Az Atalantánál egyébként visszatérhet Luca Cigarini, aki a Catania ellen pihent, és German Denis, aki eltiltását töltötte. A középpályán Maxi Moralez és Bonaventura is helyet kaphat, míg a védelemben kisebb riadalmat keltett Bellini bokasérülése, aki ennek ellenére valószínűleg tudja vállalni a játékot, ha mégsem, Lucchini pótolhatja őt. Középen Stendardo mellé Manfredini tér vissza.

Ma
18:30   Cagliari - Catania Tv: Digi Sport
18:30   Atalanta - Chievo




hatharom.hu/azzuri.blog.hu