Recent comments

Friss Hírek

A Juventus esélyt sem adott a Romának







A szezon utolsó komoly rangadója várt a veretlenül az élen álló Juventus csapatára a Roma ellen, de mivel a torinóiak a nagy riválisok elleni találkozókből rendre jól jöttek ki, bizakodhattak Antonio Conte fiai. Mivel a Milan hazai pályán csak az utolsó pillanatban mentett pontot a Bologna ellen, egy győzelemmel a véghajrához érve megléphetett a címvédőtől az Öreg Hölgy.



A hírek szerint alig 40 perc kellett ahhoz, hogy valamennyi jegyet értékesítsék a vasárnap esti rangadóra, de a Juventusnak közel sem volt szüksége ennyi időre, hogy eldöntse a találkozó kimenetelét. A  4.percben egy kényszerítő után Vucsinics osztotta ki a labdát a bal oldalon felfutó De Cegliének, akinek beadására Arturo Vidal érkezett a második hullámban, majd ballal tökéletes mozdulattal a kapu jobb oldalába tekert (1-0).  Megadta az alaphangulatot az összecsapásnak a hazaiak korai gólja, a nagy lendülettel futballozó hazaiak a nyolcadik percben meg is tudták duplázni előnyüket: Vucsinics okos labdatartás után továbbpasszolt Vidal elé, aki 15 méterről óriási gólt ragasztott Stekelenburg kapujába (2-0). A kezdeti sokkból képtelen volt felébredni a Roma, a Juve pedig ment előre. A 21. percben Pirlo szabadrúgása után Chiellini fejelt a földre pattintva nem sokkal fölé, majd a 26. percben büntetőhöz jutottak a torinóiak: Vucsinics fantasztikus kiugratása után Marchisiót Stekelenburg gáncsolta el ziccerben, a játékvezető a büntetőpontra mutatott, a holland portásnak pedig piros lapot adott. Az ítéletetet Andrea Pirlo végezte le, de a csereként beálló Curci érezte az irányt és védett, igaz a kipattanóval már ő sem tudott mit kezdeni (3-0). Nem telt el félóra sem, de már háromgólos volt a Juventus előnye, az emberhátrány miatt pedig a fővárosiaknak esélyük sem volt a pontszerzésre. A 38. percben egy szöglet utáni kivánszorgó labdát De Ceglie tűzte kapura, de a saját nevelésű hátvéd próbálkozása centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
A fordulás után sem kellett sokáig várni a nézőknek a gólra, Vucsinincs - ki más - finom mozdulattal lekészített labdáját Marchisio csavarta laposan a hosszú sarokba (4-0). A mérkőzésen ezek után az történt amitől tartani lehetett, vagyis hogy a tetemes előny miatt leült a mérkőzés, de úgy is mondhatnánk, hogy a Juventus annyival jobb volt a Farkasoknál, hogy teljesen izgalommentessé vált az utolsó félóra. Ugyan a 71. percben Marchisio 12 méterről leadott lövésénél Curci kapus  elképesztő nagy bravúrt mutatott be, igazán látványos jeleneteket már nem láthatott a nagyérdemű.
Sikerével a Juventus három ponttal meglépett a Milannal szemben, így öt mérkőzéssel a vége előtt a scudetto egyértelmű favoritjává lépett elő.

Juventus-Roma 4-0 (3-0) 
Gólszerző: Vidal (4., 8.), Pirlo (29.), Marchisio (53.)

hatharom.hu