Recent comments

Friss Hírek

Conte: Csak a győzelem számít



A vasárnapi Roma felett aratott győzelmet követően a torinóiak, teljesítményüknek köszönhetően, számos elismerést gyűjtöttek be, ám a tréner továbbra sem elégedett.
„A lapokban minket ünnepelnek, ami az eddigi teljesítményüket nézve remek dolog. Ez azonban mit sem változtat a hozzáállásunkon. Továbbra is észben kell tartani azokat a dolgokat, melyeknek köszönhetően ilyen rendkívüli idényt produkálunk, ami nem más, mint: emberiesség, alázatosság, munka, és csapategység.”
A Giallorossok felett aratott győzelem, és a Milan Bologna elleni botlásának köszönhetően a Bianconerok már három ponttal vezetik a táblázatot. Conte tisztában van azzal, hogy az elsőség másfajta nyomással jár.
„Tudjuk, hogy egyfajta bónuszt kaptunk, de tisztában vagyunk az előttünk álló nehézségekkel is. Gondolok itt arra, hogy idén még nem kaptunk ki. Meg vagyok győződve arról, hogy játékosaim mindent meg fognak tenni ennek fenntartása érdekében. Büszkén fogjuk befejezni az idényt.”
A mai ellenfél, a Cesena pusztán árnyéka tavalyi önmagának és jelenleg 14 pont választja el a biztos első osztályú tagságot jelentő helyektől 5 meccsel a vége előtt. A cesenaiak azonban már öt meccse veretlenek, így Conte kíváncsi lesz arra, hogy fiai hogyan fognak játszani műfüves pályán egy lelkes együttessel szemben.
„Kíváncsian várom a mérkőzést. Egészen mostanáig a játékosok mindig létfontosságú teszteknek voltak kitéve, hiszen hét, öt, és egy pontos hátrány tudatában kötelező volt a győzelem. Ennek szellemében csapatom karakteresen és éretten futballozott.”
Conte ezután elmesélte, hogy a védelem játéka mennyiben járult hozzá a csapat szellemiségéhez. A Bianconerok őrei ugyanis a legjobbak Európában, miután 33 bajnoki mérkőzésen mindössze 18 gólt kaptak.
„A védelem formája része a játékstílusunknak. A cél az, hogy valamennyi ellenfelünkkel szemben átvegyük a mérkőzés irányítását és minél többet birtokolni a játékszert. Meglátásom szerint védőink bajnokokhoz méltóan futballoznak. Nem szabad elfelejteni, hogy a védelem is a csapat része, mely együtt dolgozik a középpályásokkal, és a támadókkal.”
A sajtótájékoztató végül a csapat statisztikájának elemzésével ért véget, melyben Contét a torinóiak korábbi trénereivel hasonlították össze.
„Az a tény, hogy Bernardinivel, Capelloval, vagy Lippivel emlegetnek egy lapon örömmel tölt el. Ám a játékosok azok, akik kimennek a pályára és eredményeket érnek el, és ha sikerül valami fontos diadalt aratni, akkor be fogunk vonulni a történelemkönyvekbe. Végül úgyis csak egy dolog számít: a győzelem.”
juventushungary.hu