Recent comments

Friss Hírek

A Roma elkerülte az újabb hazai fiaskót





A Roma hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Napolival az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában. A szünetben egygólos hátrányban lévő vendégek a második félidőben fordítani tudtak, ám végül csak egy ponttal gazdagodtak, mivel a csereként beállt Fábio Simplício a 88. percben egyenlített a fővárosiak részéről.



A Roma szerdán hazai pályán 2–1-re kikapott a Fiorentinától, ezzel lépéshátrányba került a bronzéremért (és ezzel együtt a BL-helyért) zajló versenyfutásban, amelyben a Napoli is érintett. A „farkasok” nem engedhettek meg maguknak egy újabb botlást, és bár a nápolyiak kezdtek veszélyesebben, ezután a hazaiak – akiknél eltiltás miatt hiányzott De Rossi, Lamela és Osvaldo is – átvették az irányítást. A legközelebb Fernando Gago állt a vezetés megszerzéséhez, ám az argentin középpályás a 27. percben egy kipattanót követően az üres kapu mellé helyezett. Elképesztő hiba volt.
Negyedórával később talán még mindig emiatt hitetlenkedtek a hazai hívek, amikor csapatuk előnyhöz jutott, méghozzá formás támadás után: Totti, Rosi, Marquinho összjáték végén utóbbi szép mozdulattal juttatta közelről a hálóba a labdát.
A szünet után ismét a Napoli került fölénybe, ez pedig meg is hozta az eredményét.  Szűk húsz perc alatt előbb Juan Zúniga, majd Edinson Cavani is a Roma kapujának bal oldalába zúdította a labdát, a két szépségdíjas találattal így már a vendégek álltak győzelemre.
Erről végül le kellett mondaniuk, mivel a csereként beállt Fábio Simplício a 88. percben megmentett egy pontot a Romának – gólja után pedig felszaladt a lelátóra, hogy csókot nyomjon szerettei homlokára. A döntetlennek leginkább a Lazio, az Internazionale és az Udinese szurkolói örülhetnek.





Roma–Napoli 2–2 (Marquinho 41., F. Simplício 88., ill. Zúniga 49., Cavani 67.)




NSO.hu