Recent comments

Friss Hírek

Botrányba fulladt a Lazio udinei vendégjátéka



Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 35. fordulójában az Udinese és Lazio a dobogóért, valamint a Bajnokok Ligája-reményekért harcolt meg egymással. A borzalmas első félidő után kicsikarták a győzelmet a hazaiak, akik a mérkőzés végén egy sokáig vitatott gólt is szereztek – amely után elszabadult a pokol a pályán, így egy tízperces kényszer-ráadás után lett csak vége a bajnokinak.

A Friuli Stadionban két BL-ért küzdő csapat nézett farkasszemet, amelyek nem tudtak nyerni az előző három fordulóban. Az Udinese és a Lazio is két vereséget szenvedett és egy döntetlent játszott, így mindkét együttes óvatosan ment neki a másiknak. A 4. percben Antonio Di Natale 24 méteres szabadrúgását védte Marchetti, majd Pinzo próbálkozott többször távolról. A Laziónak egyetlen veszélyes kísérlete volt az első félidőben, Rocchi fejesét tolta ki a léc alól Handanovic.
A folytatásban sem szaporodtak meg a helyzetek, az 57. percben Di Natale kapáslövése ment a kapu fölé, majd Basta jobbról, 16-ről tüzelt a jobb felső fölé. A 69. percben szinte a semmiből jött az Udinese vezető találata, Domizzi ívelt be balról a védők mögé, Di Natale hat méterről, kapásból a jobb sarokba lőtt (1-0). A 83. percben Ledesma próbál egyenlíteni, kevéssel suhant el labdája a bal sarok mellett.
A hazaiak meg tudták tartani előnyüket, sőt, a 94. percben Roberto Pereyra az üres kapuba lőtt, Marchetti nem állt kapujában, becsapta a nézőtérrel felharsanó hármas sípszó (2-0). A gól után tömegverekedés alakult ki a pályán, André Dias piros lapot kapott, Mauro Bergonzo játékvezető pedig ragaszkodott hozzá, hogy a kakaskodás után a rómaiak végezzék el a kezdőrúgást. Federico Marchetti is meglökte a bírót, valószínűleg ő is megkapja majd a piros lapot, így az utolsó három fordulóra a meccsen megsérült Matuzalem, Biava és a két eltiltott nélkül készülhet a Lazio.
Az Udinese győzelmével felzárkózott, négyes pontegyenlőség alakult ki, a Lazio, a Napoli, az Inter és az Udinese is 55 ponttal áll és reménykedik a bronzéremben és a BL-indulásban.
Udinese-Lazio 2-0 (0-0)
G: Di Natale 69. Pereyra 94.
hatharom.hu