Recent comments

Friss Hírek

Conte: Hiszek magunkban



Antonio Conte továbbra is két lábbal a földön jár. Sokakkal ellentétben ő jól tudja, hogy nincs még megnyerve a scudetto. A Novara elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón is a már eddig megismert higgadtságáról adott tanúbizonyságot, ettől függetlenül természetesen ő is tisztában van vele, hogy minek a kapujában áll most a csapat.
„Hiszek magunkban. Tekintve, hogy olyan pontra érkeztünk, mely a szezon kezdetén elképzelhetetlen volt, helyénvaló dolog hinni magunkban. Jelen pillanatban abban a helyzetben vagyunk, hogy egy újabb fejezetet írhatunk a történelemkönyvekbe, egyedül rajtunk múlik, hogy ez sikerül-e. Amennyiben igen, az valami különleges lenne, amennyiben pedig nem sikerülne, legalább lefektettük a jövő alapjait.” – kezdte a Novara elleni mérkőzés előtti nyilatkozatát a Mester.
Conténak van annyi tapasztalata, hogy tudja: hiába van már csak négy látszólag egyszerű mérkőzés hátra, hiába az ő csapata játssza jelenleg a legjobb focit Olaszországban, hiába látják már sokan a Juventus markában a scudettót, még semmi nem dőlt el.
„Folyamatosan olvasom az ünneplő beszédeket, mindenki a már megnyert bajnoki címről beszél. De mégis mit nyertünk? Négy mérkőzés van még hátra és mindegyiken meg fogunk izzadni. Ha valaki azt várja tőlem, hogy már ünnepeljek, akkor az rosszul ismert meg engem. Két csapat küzd még egymással: az egyik már a szezon elejétől kezdve favoritnak számít és egy, amelyiknek semmi esélyt nem adtak. Mikor játékos voltam, sokszor indult úgy a szezon, hogy nem mi voltunk az esélyesek, mégis mi értünk célba elsőként, most azonban még nem nyertünk semmit. Küzdünk érte, de csak akkor várjanak tőlem értékeléseket, ha már lesz valami a kezünkben. Már csak azért is, mert ha nem sikerül, egy pillanat alatt válhatunk hősökből…. Hadd ne mondjam ki mivé.”
Bárhogy is végződjék ez a bajnokság, egy dolog biztos: ez a Juventus nem alsóbbrendű egy csapatnál sem, még a Milannál sem.
„Mindig is úgy beszéltem a Milanról, mint ami nálunk előrébb jár, azonban most már mint csapat, legalább egyenrangúak vagyunk velük.”
„Rendkívül gyorsan fejlődtünk, mert hirtelen találtuk magunkat olyan szituációkban, amikor üldöznünk kellett az előttük lévőket, mikor túl kellett lépnünk rajtuk, és mikor meg kellett tartani az előnyünket. Azt hiszem, ez a csapat már van olyan érett, hogy ne vonja el a figyelmét semmi és senki.”
Conte ezután tért át a Novara elleni mérkőzésre.
„Ha nem is sikerül megmenekülniük a kieséstől, akkor is minden tiszteletet megérdemelnek. Mind csapatként, mind egyesületként, mind edzőként és szurkolókként is példát állítanak elénk. Az előző idényben volt egy elképzelésük a játékrendszerről, ezt pedig tovább tudták fejleszteni, a Serie A-ban is játszani akartak. Aztán nehézségekkel találták szembe magukat, de az elképzeléseket és a személyiségüket megtartották. A Cesena elleni mérkőzéshez képest, ahol egy olyan csapattal találtuk szembe magunkat, akik szinte minden erejükkel védekezni próbálnak, most egy olyan gárdával találkozunk, akik a saját játékukat akarják majd játszani. Mindent megtesznek majd, hogy megállítsanak minket, és ha ez sikerül nekik, akkor ez az ő érdemük lesz és nem a mi hibánk.”
A felállásban, elsősorban a támadó szekcióban még van pár nyitott kérdés Conte számára is.
„Fel kell majd mérnem az izomproblémákkal küszködő Quagliarella állapotát, valamint Del Pieróét is, aki a kimerültség miatt tegnap nem edzett velünk. Ez egy meghatározó pillanat számunkra és mielőtt meghozom a döntésem, minden játékossal szeretnék beszélni. Rengeteg erőt vesztünk idegileg is, nem csak fizikailag, ezáltal sokat fog számítani, hogy mit mondanak majd nekem a fiúk. Ha jól vannak, akkor több változtatás nem várható a Cesena elleni kezdőhöz képest.”
Bárki is játszik, lesz ott ami plusz erőt adhat nekik: Platini és Boniperti jelenléte, akik a lelátóról nézik majd végig a mérkőzést. „Igyekszünk jól teljesíteni előttük, főleg Platini előtt, aki Bonipertivel ellentétben még nem látott minket személyesen játszani.”
juventushungary.hu