Recent comments

Friss Hírek

A mai program




Három meccset játszanak szombat este a Serie A 35. fordulójában. A Cagliari a Chievo ellen, a Palermo pedig a Catania ellen teheti szinte teljesen biztossá a bennmaradását, a nap rangadója után pedig tovább sűrűsödhet a dobogóért harcolók mezőnye, de az is lehet, hogy csak két csapat lesz igazán érdekelt a további versengésben.

A hét elején megjelent középtávú előrejelzésünkben azt prognosztizáltuk, hogy a Napoli pontokat veszít Leccében, a Fiorentinát legyőző Roma ellen viszont nyerni tud, de így is lépéshátrányban lesz a harmadik Lazióval szemben. Nos, sok minden borult kedden és a szerdán a Serie A-ban, a Napoli nyert, a Roma kikapott, és a Lazio is otthagyta mindhárom pontot Novarában. Így a Farkasok szombati győzelme esetén a három csapat kétpontos távolságon belül állna, ugyanakkor a nápolyiak legalább ideiglenesen megelőzhetik a Laziót, és ki is zárhatják a további versenyből a giallorossókat.
A hétközi mérkőzésekből kiindulva utóbbi mellett tesszük le a voksunkat. A Roma védelme két Fiorentina-gólhoz asszisztált közeli nézelődéssel, miközben támadásban tompa volt az együttes. A labda általában náluk volt, de Totti szerencsés mozdulata kellett ahhoz is, hogy Gago kilátástalan átlövése valahogy a Violák hálójába kerüljön.
Márpedig a Chelsea elleni hetekkel ezelőtti BL-kudarcból nagyon lassan, de felébredő Napoli elöl és hátul is könnyedén jobb tud lenni, mint a szerdán látott Roma. A déliek koncentrált, stabil védekezése ugyanúgy megtörheti a Farkasok lassú támadásait - amelyeket ráadásul Osvaldo, Lamela és De Rossi nélkül kell vezetniük -, mint a Fiorentina tette, a csatáraik pedig a kontráknál könnyedén legyőzhetik futóversenyben a fővárosiak idén már többször is fájdalmasan lassúnak bizonyuló védőit.

Palermo-Catania     18       Tv: Digi Sport Plusz
Cagliari-Chievo        18
Roma-Napoli           20.45   Tv: Digi Sport

hatharom.hu