Recent comments

Friss Hírek

A mai program







Az Inter a Cagliari elleni döntetlen és a Siena legyőzése után Firenzében újra ikszelt, és továbbra is hat pontra van a BL-selejtezőt érő harmadik helytől. Szombati ellenfele, az Udinese is ugyanerre a pozícióra pályázik, ám formáját tekintve nem túl sok eséllyel. Az elmúlt fordulóban a Chievo bizonyult túl rágós falatnak, és egyre inkább kiütközik, hogy a sérültek (Benatia, Basta, Badu, Isla) pótlása bizony gyakran komoly gondot okoz Guidolin mesternek. Mindezek ellenére a friuliak még mindig bízhatnak remek hazai mérlegükben, kérdés, hogy a Stramaccionival még veretlen, Chivut és Zanettit nélkülöző milánói old boyok ellen ez mennyire lesz elég.


A Roma hatalmas verést kapott a Juve Arenában, a 4-0-s hazai siker teljesen megérdemelt volt, sőt, a Farkasok tulajdonképpen még örülhettek is, hogy „csak” ennyit kaptak. A bajnoki rendszerben viszont az a jó, hogy a következő fordulóban feledtetni lehet a fiaskót. Nem vár azonban könnyű meccs Tottiékra, hiszen a Fiorentina immár három forduló óta veretlen, igaz ebből csak egyszer, a Milan otthonában tudtak nyerni. A fővárosiaknál a katasztrofális vereséget követően még a köpködős Lamela, Stekelenburg és Bojan Krkic eltiltása is borzolja a kedélyeket, a toszkánoknál legalább már a cserepadra odaülhet majd a csapat esze, Sztevan Jovetics.


A púliai vörös-sárgáknak persze nem lesz egyszerű ledolgozniuk a firenzeiekkel szembeni hátrányukat, ugyanis a Napoli látogat hozzájuk. A Vezúv-töviek három vesztes összecsapás után végre Cavani és Cannavaro góljaival győzni tudtak a Novara ellen. Az áhított BL-selejtezőt érő pozíció azonban még négy pontra van Walter Mazzarri legénysége, így nem adhatnak kegyelmet az önmagához képest szédületes formában lévő Leccének. Persze Lavezziéknek nem árt emlékezni, hogyan járt a déliekkel nemrégiben a Roma. A két együttes őszi találkozóján 4-2-es nápolyi siker született, a feleket ismerve most sem elképzelhetetlen egy hasonló gólparádé.




A Milan újra otthon botlott, és ha Ibrahimovic az utolsó pillanatban nem egyenlít ki a San Siróban a Bologna ellen, most újabb hazai vereség miatt keseregne a piros-fekete tábor. Fiesztahangulat így sincs, hiszen a vetélytárs Juventus a Roma legyalázásával már három egységgel megy Allegriék előtt. A szerdai vetélytárs Genoa borzasztóan csehül áll, legutóbb hatalmas, 4-1-es verést kaptak és mindössze egy pont választja el az ősztől Tőzsér Dánielt is foglalkoztató alakulatot a kiesőzónától. Ahhoz, hogy honfitársunk ne az olasz másodosztályban folytassa pályafutását, a piros-kékeknek Milánóban is hajtaniuk kell, hiszen a közvetlenül mögöttük álló Lecce valósággal megtáltosodott, a Roma és a Catania legyőzése után a Laziót is sikerült egy pont erejéig meglopnia. A házigazdák természetesen győzelemmel számolnak, hiszen a nagy rivális Juventus Cesenába látogat, ahol minden valószínűség szerint begyűjti a három pontot. A sérültek és eltiltottak frontján valamelyest javult a lombardok helyzete, hiszen Thiago Silva, Boateng és Cassano is felépült, a Gazzetta.it várakozása alapján az olasz a kezdőcsapatban kap helyet.




A listavezető Juventusra egy másik fekete-fehér együttes, a Cesena vár. A kiscsapat tizenöt ponttal van lemaradva az utolsó még bennmaradást érő helytől, így sorsa gyakorlatilag megpecsételődött. Kérdés, hogy mindez dacot vagy ernyedtséget vált ki a sereghajtóból; amennyiben az előbbit, úgy a torinóiak a két csapat közti hatalmas szakadék ellenére sem számíthatnak sétagaloppra, ha az utóbbit, akkor valószínűleg saját gyepébe döngölik a hivatalosan még csak kiesőjelöltet





Szerda
12:30   Novara - Lazio             Digi Sport

15:00   Siena - Bologna

15:00   AS Roma - Fiorentina  Digi Sport+

15:00   Udinese - Inter             Digi Sport

15:00   Lecce - Napoli

15:00   Palermo - Parma

18:00   AC Milan - Genoa         Digi Sport

18:00   Cesena - Juventus





samsungsport.hu