Recent comments

Friss Hírek

Inter: Moratti bízik Stramaccioniban és a FIGC-ben






A tavalyi ezüstérmes Internazionale az idei szezonban csak árnyéka régi önmagának, hiszen a Nerazzurrik továbbra is csak az 5. helyen állnak és közel sem biztos, hogy elindulhatnak bármelyik európai kupában jövőre. A csapat eközben már a 3. szakvezetőjét emészti az idén, összesen pedig az 5.-et két év alatt.
Nem csoda hát, hogy Milánó kék-fekete felén már hosszú ideje téma a jövő évi edző kiléte. A gárdát jelenleg a március legvégén menesztett Claudio Ranieri helyett a szezon végéig az ificsapat edzője, Andrea Stramaccioni vezeti. Olyan top kategóriás edzőket hoztak már szóba a csapattal, mint Pep Guardiola, Marcelo Bielsa vagy Fabio Capello, de még José Mourinhoesetleges visszatéréséről is lehetett hallani. A csapattal legkomolyabban hírbe hozott Pep Guardiola tegnap bejelentette, év végén távozik a katalán fővárosból. Massimo Moratti, a Nerazzurri elnöke azonban kijelentette: az Inter jövője Stramaccioni.
"Stramaccioni nagyon jó. Az első hónap mérlege és a megszerzett pontok száma is nagyon pozitív. A Cagliari és a Fiorentina ellen nem ment olyan jó, de volt bátorsága, és megmutatta, mire képes. Sikerült gyorsan beilleszkednie és bizonyítania, vele képzeljük el a jövőnket."
Stramaccioni kinevezése óta 3 győzelmet (Genoa, Siena, Udinese) és 2 döntetlent (Cagliari, Fiorentina) jegyzett a csapat. A következő ellenfél vasárnap a már biztosan kiesett Cesena lesz, amely hét közben közel volt a bravúros pontszerzéshez a Juventus ellen. Az Inter ezt követően a Parma csapatához, látogat, majd pályaválasztóként mérkőzik meg a bajnoki címvédésre hajtó Milannal, végül a Lazio otthonában zárják a bajnokságot. A nehéz sorsolás ellenére Milánóban bíznak a 3. hely megszerzésében.
Moratti ezek után egy másik témáról is szót ejtett, névszerint arról, hogy a Juventus a hírek szerint felvarrná mezére a 3. csillagot, amennyiben megnyerné idén a bajnokságot. Mint ismert, a Bianconeri a pályán 29 Scudettot nyert, ám az utolsó kettőtől a bíróság megfosztotta őket, sőt, a 2006-osat hivatalosan az Inter birtokolja. A héten több újság is megírta: jogilag semmi nem tiltja meg a Juventusnak, hogy bajnoki címük esetén jövőre 3 arany csillaggal a mezükön játsszák a meccseiket. Moratti szerint azonban a csillag felvarrása provokáció lenne a zebrák részéről.
"A harmadik csillag? Ez egy provokáció, természetesen nem tehetnek ilyet. Olaszországban minden 10. bajnoki cím után jár egy csillag, a Juventusnak pedig jelenleg csak 27 van - idén nem nyerhetnek hármat. Nem lenne bölcs dolog ilyet tenniük. Kíváncsiak leszünk a FIGC véleményére, azt hiszem, a józan ész végül diadalmaskodhat. Ebben nem lenne logika." - mondta a presidente.
azzuri.blog.hu