Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Győzelemmel adóznának Fortunato emlékének







Az éllovas Juventus parádés formában várja a Cesena elleni fellépést, hiszen a döntetlenek sokaságát játszó torinóiak a legutóbbi hat bajnokijukat egyaránt megnyerték, 18 gólt szereztek és csak egyet kaptak, pedig nem volt épp könnyű a menetrend: sorrendben a Fiorentina (5–0, idegenben), az Internazionale (2–0, otthon), a Napoli (3–0, o), a Palermo (2–0, i), a Lazio (2–1, o) és a Roma (4–0, o) maradt pont nélkül a „zebrák” ellen.



Hiába a nagyszerű forma és az első helyezés, a mai nap nem az önfeledt ünneplésről szól a Juventusnál, a csapat a klub korábbi egyszeres olasz válogatott játékosára, Andrea Fortunatóra emlékszik ma, aki épp 17 éve hunyt el.
A tehetséges balhátvédnél 1994-ben állapítottak meg leukémiát, és bár úgy tűnt, hogy meggyógyul betegségéből, influenzás lett, és szervezete ezzel már nem tudott megküzdeni. 1995. április 25-én, 23 éves korában távozott el az élők sorából.

A klub hivatalos honlapja felidézte Gianluca Vialli – szintén korábbi Juventus-játékos – temetésen mondott szavait.

„Azt hittük, hogy legyőzhetetlen vagy. Az elmúlt 11 hónapban példát mutattál nekünk, hogyan kell megküzdeni valódi problémákkal – nem olyanokkal, mint a győzelem, vagy a vereség. Bátran, nyugodtan, erősen és elszántan” – mondta akkor Vialli.

„Szerettünk téged testvérünk, és mindig megőrzünk téged szívünkben” – tette hozzá.
NSO.hu