Recent comments

Friss Hírek

Nem aggódom

A Juventus hét közben kiábrándító hazai vereséget szenvedett a Fiorentina együttesétől az Olasz Kupa elődöntőjében, azonban keseregni nincs idő, hiszen hétfőn már a Sassuolo ellen növelheti tovább bajnoki előnyét a csapat, azt követően, hogy a leginkább Radja Nainggolan brutális belépőjéről és Federico Mattiello csúnya sérüléséről emlékezetes találkozón, az AS Roma újabb döntetlennel intett búcsút a bajnoki címtől.


"Nem aggódom." - nyilatkozta Massimiliano Allegri a találkozót megelőző sajtótájékoztatón. "A kapott góljaink olyan hibákból születtek, amelyeket ki kell elemeznünk, fel kell ismernünk, hogy a jövőben ne essenek meg többet. Javítanunk kell ezeken a dolgokon, azonban még csak március közepén járunk, s három sorozatban is versenyben vagyunk.

Kielemeztük a Fiorentina elleni találkozót. Ha lehetőségem volna rá, újra ugyanazokat a döntéseket hoznám. Négy vagy öt lehetőségünk is volt, hogy betaláljunk, míg az utolsó öt percig a Fiorentina alig jött ki a saját térfeléről.

Nem szabad teljesen leírnunk a csapat teljesítményét. El kell kerülünk ezeket a hibákat az állított helyzeteknél és a kontratámadásoknál."

Allegri túlzásnak véli a negatív hangulatot, amelyet a Juventus legutóbbi teljesítménye eredményezett a szurkolók és az olasz sajtó körében.

"Fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy ez a keret zsinórban háromszor is megnyerte a Scudettót. Az emberek már garantáltnak kezelik a negyediket, azonban nagyon kevés csapatnak sikerült ezt elérnie. Úgy érzem, hogy a lelkesedés alábbhagyott körülöttünk.

Elképzelhetetlen lett volna hogy már februárban bebiztosítsuk a bajnoki címet. Az ilyen dolgokhoz időre van szükség, s az embereknek a pozitívumokat is látniuk kellene a negatívumok mellett.

Hétfőn nehéz mérkőzés vár ránk a Sassuolo ellen. A média majd pellengérre állít bennünket, ha nem győzünk? Én inkább két lábbal a földön maradok.

Tudom, hogy nehéz dolog a Sassuolóval szembenézni, hiszen az előző szezonban ez az állásomba került a Milannál. Komoly minőséggel rendelkeznek, s az a három támadó félelmetes, amikor az üres területre törnek be.

A közelmúltban túl sok gólt kaptunk, s javulnunk kell ezekben a helyzetekben, azonban a teljesítményünk egyáltalán nem tűnt olyan borzasztónak. Az én feladatom, hogy változtassak néhány poszton."

forrás: juventuz.blog.hu