Recent comments

Friss Hírek

Súlyos szankciókra számíthat az Inter és a Roma

Két olasz csapat, az Internazionale és a Roma komoly büntetésre számíthat az UEFA-tól, mivel megszegték a pénzügyi fair play (Financial Fair Play – FFP) szabályozását. 



A két gárdát jelenleg a szervezet erre szakosodott szerve, a klubokat vizsgáló pénzügyi szabályozó testülete (Club Financial Control Body – CFCB) vizsgálja. Sajtó források szerint a két fenti klub közül az Inter az, aki súlyosabb helyzetben van.

Az FFP-t 2011-ben vezették be, amivel a klubok vállalták, hogy a 2014-2017 közti időszakban nem lesz a költségvetésükben 30 millió euró feletti hiány. 

Februárban az UEFA a következő csapatokat büntette meg: Hull City, Panathinaikos, Ruch Chorzow és a Hapoel Tel-Aviv. Ezeket a klubokat még a januári átigazolások előtti időszakban tett tevékenységeikért súlytották különböző büntetésekkel. A pénzügyvizsgáló testület most viszont rátért a téli mercato vizsgálatára.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint az Inter a jövő hét folyamán Nyonba küld pár tisztviselőt a klubtól, hogy magyarázatot adjanak a januári átigazolások kapcsán. Plusz nekik kell majd mérsékelni a klubra kirótt büntetések mértékét. 

Az eddigi vizsgálatok szerint ugyanis 6-7 millió eurós pénzügyi kötelezettséget szabhatnak ki a milánói kék-feketékre, valamint az UEFA által rendezett jövő évi nemzetközi tornákon a csapat kerete 24 fő helyett 21 lehet csak. A klub igyekszik főleg utóbbit mérsékelni, hogy maximum egy emberrel csökkentsék csak a keretet.

A Roma kapcsán még ennyi információ sincs, bár az olasz sajtó tudni véli, hogy enyhébb lesz a fővárosiak büntetése. Azonban az UEFA nem először vizsgálódik a Farkasoknál, és lehet, hogy ez viszont pont súlyosbító körülmény lesz.

forrás: azzurri.co.hu