Recent comments

Friss Hírek

Németországban vizitál az Inter

A Bundesligában a Bayern Münchent kitartóan üldöző Volkswagen gyári együttes nagyszerű sorozat következő állomásán fogadja a milánói kék-feketéket ma este 19 órakor az autó gyárról elnevezett arénában. 


Az EL-ben a portugál Sportingot búcsúztató gárda hazai pályán bárkire veszélyes lehet, különösen a Dost , De Bruyne páros kiváló formájának köszönhetően. 

A vendég Inter a Celticet ellen jutott tovább nem kis nehézségek árán, ami nem túl biztató a papíron sokkal keményebb diónak ígérkező farkasok ellen.

Bár legutóbb 1-0 arányban kikaptak a zöldek a Bundesliga egyik meglepetés csapata, az Augsburg otthonában, mégis nagyszerű sorozatban van Dieter Hecking tanítványai. A tavasz folyamán most először kaptak ki a német bajnokságban, a kiváló sorozat a Bayern 4-1 arányú kiütésével kezdődött. A sikerek fő letéteményesei az edző mellett a center Bast Dost, a Chelsea-tól kölcsönkapott támadó Kevin De Bruyne, Perisic, Hunt hármas tagjai, és nagy részben a CSAPAT voltak. Mert jó csapata van Heckingnek, amely egy szigorú védekezésből ,(amelyet Benaglio kapus irányít) villámgyors kontrákat vezet a mérkőzéseken. A farkasok főleg a hazai találkozóin hihetetlen nyomás alá helyezik ellenfeleiket, a csapat taktikája hasonlít a Dortmundnál alkalmazott Klopp-féle azonnali vissza támadás taktikájára. Mindenesetre az olaszokra kellemetlen kirándulás vár Wolfsburgban.

Pluszban a legnagyobb Bundesligás tapasztalattal rendelkező( Köln, Bayern München korábbi támadója volt) Nerazzurri játékos, német világbajnok támadó Podolski nem játszhat a mai találkozón. Az ok prózai, Mancini vezetőedző nem nevezte a sorozatba az EL nevezés elküldésekor a német szélsőt. Mivel az egy kiadó helyre választás elé kényszerült Mancio. Poldi és a szintén akkor frissen igazolt Shaqiri közül az utóbbi svájci középpályást választotta a mester. Aki számára ugyancsak ismerős lehet a német terepe, hiszen a Bayerntől igazolt Milánóba. Ma viszont nem rotálhat kedvére az allenatore, az ellenfél erősségére való tekintettel.

Mancini elmondta, hogy tetszik neki az a fejlődés, amit  a farkasok végigvittek az elmúlt években: “-vettek egy csomó új és jó játékost, erősek és versenyképesek lettek hazájukban és Európában is. Ezt bizonyítja, hogy másodikak a Bundesligában. Van egy olyan játékrendszerük, ami az ellenfelek számára kellemetlen, de mi azon vagyunk, hogy megtaláljuk a játékuk hiányosságait. Tavaly november óta nem kaptak ki hazai pályán, Dost félelmetes, de nincs olyan csapat , aki tökéletes!”

4-3-2-1-ben játszatná együttesét,  várhatóan Shaqiri lesz majd a két ék Icardi és Palacio mögött. “-Nagyon okosnak és óvatosnak kell lennünk , és a védekezésben nem szabad elemi hibákat vétenünk, mint a Serie A-ban. ” – Mivel valóban hagy kívánnivalót maga után a csapat védekezése, a sokat kritizált Juan Jesusról is ejtett szót: Előfordul , hogy hibázik, néha nagyokat, de én ennek ellenére is bízom benne. Ez egy másik mérkőzés lesz, újabb versenyhelyzet. Meg fogja találni magát!”

A Volkswagen Aréna hangulatát a Skóciában, a Celtic vendégeként tapasztalt benyomásokhoz hasonlította. “-Elbírjuk a nyomást, és meg fogjuk mutatni este, hogy milyen nagyszerű gárda vagyunk! Két találkozón múlik a továbbjutás, bármi megtörténhet!”

tv: Digi Sport 1 19.00 

forrás: azzurri.co.hu