Recent comments

Friss Hírek

Higuaín mesterhármasa ellenére reménykedhetnek Dzsudzsákék

Hiába szerzett korán vezetést a Dinamo Moszkva Kevin Kuranyi fejes góljával a Napoli otthonában, a hazaiaktól Gonzalo Higuaín mesterhármassal vágott vissza. 


Minden áldott nap arra kérnek engem a szurkolók, hogy maradjak a csapatnál, mert még soha nem látták ilyen gyönyörűen futballozni a Nápolyt – szerénykedett a Dinamo Moszkva elleni mérkőzés előtt a hazaiak mestere, Rafael Benítez, akinek csapata El-rekordként zsinórban öt hazai mérkőzésen sem kapott gólt. 

Ehhez képest most Mariano Andújarnak már az első percben nagyot kellett védenie, a második percben pedig Kevin Kuranyi egy szép fejessel átadta a múltnak a fenti El-csúcsot. 0–1!

A német csatár az első félidőben majdnem fejelt még egy gólt – Dzsudzsák Balázs szöglete után –, de ettől eltekintve a második perctől a nápolyiak domináltak: Gonzalo Higuaín előbb az ötösről a bal sarokba fejelte Fauzi Gulam beadását (1–1), majd magabiztosan értékesítette a Dries Mertens által kiharcolt tizenegyest (2–1). 

Igen fegyelmezetlenül futballoztak a moszkvaiak, az asszisztot jegyző Mathieu Valbuena például mindkét olasz gólban benne volt (sőt, emígyen mindhárom első félidei gólnak főszereplője lett), a 21 éves Roman Zobnyin pedig a pihenő után nem sokkal kiállíttatta magát, teljesen fölöslegesen. Gonzalo Higuaín ezt is góllal büntette (3–1), és innentől már csak az volt a kérdés, hogy begyötör-e még egy találatot az olasz csapat – nos, az oroszok végül kihúzták újabb kapott gól nélkül, és megőrizték a reményt a visszavágóra.

A Lazio által ismét kerülgetett Dzsudzsák Balázs nem mutatott csúcsformát, hosszú időkre eltűnt a mezőnyben, csak egy-két jó beadással jelentkezett; és egyszer kecsegtető helyzetből, a 16-osról a jobb felső sarok mellé lőtt, majd a hajrában egy szabadrúgása nem sokkal csapódott a jobb alsó mellé. A védekezésből ellenben kivette részét a magyar fiú, egy alkalommal sárga lapot érően buktatta a kontrázó José Callejónt, de megérte. 

Napoli (olasz)–Dinamo Moszkva (orosz) 3–1 (Higuaín 25., 30., 55. – a másodikat 11-esből, ill. Kuranyi 2.) 

forrás: NSO