Recent comments

Friss Hírek

Ez a döntetlen még sokat érhet a Romának

Az AS Roma együttese várhatja valamivel kedvezőbb helyzetből az Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágóját, miután az olasz párharc első felvonásán 1-1-et ért el a Fiorentina otthonában. 



Firenzében igazi olaszos meccset vívott egymással a két Serie A-s együttes. 
A Fiorentina 17 perc elteltével jutott vezetéshez, amikor Daniele De Rossi gyenge keresztpasszára Mohamed Szalah csapott le, majd tökéletesen szolgálta ki Josip Ilicicet, aki kíméletlenül a bal felsőbe tüzelt (1–0).

Az egyiptomi kiszolgáló bombaformában van: téli violába öltözése óta már nyolc találatból vette ki közvetlenül a részét (6 gól + 2 assziszt), és ezzel már az egész szezont tekintve a harmadik legeredményesebb firenzei. A Romát ráadásul hihetetlen mód sújtották a sérülések a mérkőzésen: a gól után meghúzódó Daniele De Rossit, majd nem sokra rá Kosztasz Manolaszt is le kellett cserélni.

A „farkasok” nem játszottak jól, ám a 60. percben hatalmas lehetőséget kaptak az egyenlítésre. Neto hiába ütötte el a labdát Juan Iturbe elől, Antonio Mateu Lahoz büntetőt ítélt. A kapus ugyan lábbal hozzáért az argentinhoz, de alighanem a spanyol játékvezető is észlelte tévedését, ugyanis a kapust nem – a játékszituáció alapján járó – pirossal, csak sárgával büntette, Neto pedig némi elégtételt vett, ugyanis hárította Adem Ljajics jobb alsó sarokba induló labdáját!

Ennek ellenére végül a Roma lehetett elégedettebb a meccs végén, Seydou Keita ugyanis a 77. percben a kapuba bólintott Alessandro Florenzi szögletét követően, így kedvező eredménnyel utazhat haza (1–1).
Fiorentina (olasz)–AS Roma (olasz) 1–1 (Ilicic 18., ill. Keita 77.) 


forrás: NSO