Recent comments

Friss Hírek

Verde-asszisztokkal nyert a Roma , a Napoli továbbra is tapad a fővárosiakra

A borzasztóan tartalékos AS Roma a fiatal Daniele Verde vezérletével 2–0-ra nyert a Cagliari otthonában, így így visszaállította a 22. forduló előtti hétpontos hátrányát a Milant szombaton 3–1-re legyőző listavezető Juventusszal szemben.



Legalább a többiekben is lesz egy pár mérföld – kereste a pozitívumokat egycsapatnyi sérültjében, eltiltottjában vagy ANK-zójában az AS Roma edzője, Rudi Garcia, aki a szárdok ellen nem számíthatott a Kosztasz Manolasz, Alessandro Florenzi, Seydou Doumbia, Gervinho, Leandro Castán, Federico Balzaretti, Daniele De Rossi, Kevin Strootman, Víctor Ibarbo, Juan Iturbe vonulatra.

Francesco Totti azonban influenzásan is vállalta a játékot, mellette a csatársorban pedig a fiatal Daniele Verde kapott szerepet, aki gyorsan hőssé válhatott volna, azonban sem a 16-os, sem az ötös elől nem találta el a kaput.

Ellenben nem hiába edzett többször is Totti mellett Verde, mert az első félidőben még olyan csodás gólpasszt adott Adem Ljajicsnak, hogy az még Róma hercegének is becsületére vált volna. 0–1!

Maga Totti egy óráig bírta, ekkor átadta helyét a debütáns Antonio Sanabriának – aki Verdével együtt nincs annyi idős, mint a nagy Totti... A mérkőzést végül egy másik csereember, a „már" húszesztendős Leandro Paredes döntötte el egy pontos lövéssel, és neki is Verde adta a gólpasszt: 0–2!

A győzelemhez hozzátette magáét a veterán kapus, Morgan De Sanctis is, aki kettőt kifogott Duje Cop ziccerei közül – a harmadikat meg a kapu fölé lőtte a horvát az ötös elől. A ráadás ötödik percében az igen agilis Paul M'Poku szépített még, de ez már nem osztott, nem szorzott: 1–2!

Nem nőtt tehát az AS Roma hátránya az éllovas Juventus mögött, továbbra sem megy a Cagliarinak a „farkasok" ellen.

Cagliari–AS Roma 1–2 (M'Poku 90., ill. Ljajics 38., L. Paredes 85.)


A Napoli az Udinesét fogadta, és az első félidő derekáig remek játékkal és két góllal kényeztette el közönségét. 

Először a Gonzalo Higuaínnal kényszerítőző Dries Mertens talált be, majd Manolo Gabbiadini növelte az előnyt. A kétgólos különbség megváltoztatta a játék képét, az Udinese veszélyesebbé vált, és hamar szépített Cyril Théréau góljával. 

A második félidőben Théréau egy Mertens-szabadrúgást követő kavarodás után a saját kapujába is betalált, és a meccs eldőlt.

Napoli–Udinese 3–1 (Mertens 8., Gabbiadini 21., Théréau 59. – öngól, ill. Théréau 27.)

A Sampdoria hazai pályán nem bírt a Sassuolóval, így elszalasztotta az esélyt, hogy visszaálljon a Fiorentina elé. 

Sampdoria–Sassuolo 1–1 (Eder 9., ill. Acerbi 2.)

Az Empoli a Cesena legyőzésével menekül a kiesőzónától.

Empoli–Cesena 2–0 (Maccarone 30., Signorelli 57.)

forrás: NSO