Recent comments

Friss Hírek

Higuaín az utolsó pillanatban lőtte tovább a Napolit

A Napoli 1–0-ra legyőzte hazai pályán az Intert a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében.


A Napoli címvédőként, jó formában várhatta a találkozót, míg az Internek a hétvégi Sassuolo elleni fiaskó után volt javítanivalója. 

A Napoli címvédőhöz méltóan neki is esett a milánói csapatnak, a hatodik percben rögtön Gonzalo Higuaín veszélyeztetett, de 15 méterről leadott lövése erejét vesztette, így Carrizo könnyedén szedte fel a labdát. Két perccel később az argentin fejjel próbálkozott, de hat méterről fölé stukkolt.

A kezdeti rohamok után folyamatosan magára húzta az Intert a Napoli, amire kis híán rá is fázott. A 13. percben egy szépen felépített támadás végén Mauro Icardi lőtt a tizenhatos vonaláról, a lapos kísérlet a jobb oldali kapufáról vágódott le. A 17. percben Xherdan Shaqiri szánta lövésre magát 17 méterről, középről, de a hosszú felsőbe tekeredő labdát könnyedén fogta Carrizo.

A félidő derekán éledezett a Napoli: a 29. percben Higuaín tört be harcosan a tizenhatoson belülre, de az alapvonal közeléből leadott lövésének útját állta Carrizo bravúrosan. Néhány minutummal később Marek Hamsík eresztett meg egy életerős löketet jó 25 méterről, Carrizo kiütötte a labdát, majd a kipattanóra odadobta magát Higuaín, de ezt is fogta az argentin kapus.

A hátralévő időben gól már nem született, sőt, helyzet sem nagyon akadt, így a szünetben gólnélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

NEGYEDDÖNTŐ
NAPOLI–INTERNAZIONALE 1–0 
G: Higuaín (93.)

forrás: NSO