Recent comments

Friss Hírek

A Bayern elleni kudarc törést okozott bennünk

Sajtótájékoztatót tartott tegnap Walter Sabatini, aki többek között beszélt Mattia Destro eladásáról, a Roma hullámvölgyéről és arról, hogy Rudi Garciával egyszer bajnok lesz a csapat.

 
A Roma az átigazolási időszak utolsó pillanataiban vált igen aktívvá és emiatt sokan úgy vélték, hogy a csapat kapkodott, a kiválasztott játékosok nem alapos szakmai kiválasztás után érkeztek.

"A késedelem oka a függő piaci viszonyok voltak. Tudtuk a céljainkat, tudtuk, hogy mit akarunk csinálni és azt csináltuk. Volt pár ellentmondó szituáció, kellettek játékosok azonnal, de sajnos nem sikerült őket megszerezni."- kezdte a sajtótájékoztatóját Sabatini.

"Elégedett vagyok, mert a kitűzött célt sikerült elérni és egy kis szerencsével hamarabb is be tudtuk volna fejezni a dolgokat. Az ösztön nálam nagyon nagy befolyásoló tényező a döntéseimkor. Választottunk ki játékost stratégiai döntés alapján és feláldoztuk Destrót, mert nem érezte jól magát. Nekünk szükségünk van arra, hogy lássuk, a játékos hisz a projektünk erejében. Destro nagyon erős játékos volt, de amikor a Roma megvette őt, akkor hihetetlen bizalommal voltunk iránta. Most ideiglenesen a Milánnál van, ahonnan visszatérhet, de ott is maradhat. Amennyiben nem tér vissza, úgy több pénzünk lesz igazolásra, viszont ha visszatér, akkor büszkék leszünk rá, hiszen a srác itt lett igazán ismert."

"Olyan ismert játékossal sikerült helyettesítenünk Doumbia személyében, akinek 0,9-es meccsenkénti gólátlaga van és nem csak az úgynevezett kisebb bajnokságban, de a BL-ben is. Már a Palermóban elkápráztatott, nagyon gólratörő volt a játéka. Most kiestünk a kupából, de úgy vágunk neki az EL-nek, hogy meg akarjuk nyerni."

"A célunk a Bajnokok Ligája szereplésének kiharcolása és ezért határozottan meg kell tartanunk a második helyünket a Napolival szemben. Technikai okokból kifolyólag úgy döntöttünk, hogy a széleket nem erősítjük meg, mert bízunk Maiconban és Toroszidiszben, akik sosem okoztak csalódást, amikor játszottak. Maicon nagyon jól bírja a kritikát, az utóbbi időben iszonyat sokat kritizálták, de szeretném, ha megnéznék az első félidei játékát újra. A második félidőben az ellenfél megtalálta a rést a jobb oldalon, de ez azt követően is így volt, hogy Maicon elhagyta a pályát. Maicon nem az a típusú játékos, amitől a Roma meg fog válni, mi számítunk rá az összes problémájával, ami a vállát nyomja."

A Románál nagyon sok a sérült és ezt tetézi még az Afrika Kupa, ahol számos játékos szerepel.

"Reméljük, hogy a játékosaink jól fognak szerepelni nemzetközi szinten és talán sikerül megnyerniük az Afrika Kupát. Személy szerint én jobban örültem volna annak, ha már kiestek volna, mert a kialakult helyzet nem annyira kedvező és eléggé váratlan számunkra. Juan Iturbe éppen akkor sérült meg, amikor kezdett formába lendülni."

"Ibarbónak még meg kell mutatnia, hogy mit tud, de ő is egy igazi bajnok típus és szeretnénk a technikai tudását oly mértékben felhasználni, hogy valódi bajnok váljon belőle."

A Roma lényegében a Bayern Münchentől elszenvedett 7:1-es vereség óta keresi önmagát és sokan úgy vélik, hogy Garcia stratégiája rossz és ezen nem képes változtatni.

"Garcia stratégiája az volt, hogy megpróbálta az akaratát ráerőltetni az ellenfélre, befolyásolni azt és megnyerni a meccset valami trükkel. A Bayern elleni kudarc törést okozott bennünk. Olyan csapattal kerültünk szembe, amelyik sokkal erősebb volt és aránytalanul súlyos vereséget szenvedtünk. Annál a pontnál a csapatból valami kiveszett. Én akkor azt annak a jelének vettem, hogy bizonyos játékosokat másképpen kell motiválni, mert néha sajnos elveszíti az ember az akaratot arra vonatkozóan, hogy minden szükséges eszközzel az eredményességre törekedjen. Bár ez az akarat vissza fog jönni, az igazi probléma az, hogy miként tudod minimalizálni azt az időt, amíg ez az akarat vissza nem tér."

"Az edző többször is beszélt a Scudettóról, amit az én és a klub beleegyezésével tett. Csak hát amikor erről beszélsz, akkor legalább a második helyet meg kell védeni. Az elnökség most is meg van arról győződve, hogy Garciával sikerülni fog bajnokságot nyerni. Rajta vagyunk azon az úton, aminek messze nincs még vége és miközben meg kell tartanunk a második helyünket, addig szeretnénk valami igazán fontosat is elérni."

"Ezek a srácok a Roma játékosai ma és azok lesznek holnap is. Azonban a holnap sosem biztos, ezért nekem alternatívákat kell találnom. Nézzék meg Maicont, akit sokan kritizáltak a Fiorentina meccs elején, aztán végül számos problémát okozott az ellenfélnek."

A klub vezetése a kupából történt kiesést követően sietett kijelenteni, hogy maximálisan Rudi Garcia mögött állnak.

"Ő vállalja a saját felelősségét, én pedig vállalom a sajátom. A csapat hanyatlása számos tényezőnek köszönhető. Eltekintve a távollevő kontingenstől, valami megváltozott a csapaton belül. Néha a lélek olyannyira megváltozik, hogy nagyon nehéz kontrollálni. Tavaly olyan volt a légkör, hogy akkor mindenki harcolt mindenkiért, így a hibák nem tudtak úgy felszínre kerülni. Idén ez most nem így van. A személyes célok változtak és van némi bizonytalanság is. Hatalmas munkára van szükség a csapat és az edző részéről, teljesen el kell szigetelniük magukat annak érdekében, hogy megtalálják a megoldást."

"Garcia addig nem fogja elhagyni a Romát, ameddig bajnokságot nem nyer. Ami engem illet, én sem fogok távozni, én is mindent megteszek a csapat sikeréért és szeretnék valami fontosat csinálni. Szeretnék itt maradni, ahogy Garcia is, aki egy remek edző. Ő az az edző, akire a Romának szüksége van."

"Ami a játékosokat illeti, Miralem Pjanictól többet várok, mert mostanában nem teljesít jól, igaz van egy kisebb sérülése, de annak hamarosan vége lesz."

Sabatininek feltették azt a kérdést, hogy miért nem vásárolta meg inkább Gonzalo Higuaint, mikor az átigazolások össz költsége meghaladta az 50 millió eurót.

"Senki nem ajánlotta nekem. 100 milliós záradék van a szerződésében. Mi ennél jóval kevesebb összeget költöttünk 3 játékosra. Nem tudunk mindenkit megvenni, de Pallotta szeretne bajnoki címet nyerni és ha most idén ez nem sikerül, akkor jövőre, mert ez a klub célja és Pallotta valami hihetetlen munkát végez ennek érdekében. Arról sem érdemes beszélni, hogy miért nem igazoltuk le Edison Cavanit, aki annyiba kerül, mint a klub összes bevétele."

Sabatininek a szemére vetették azt is, hogy a fiatal számára szinte semmilyen kiugrási lehetőség nincs a Románál.

"Lehet, hogy így a legjobb, mert ha végül rosszul teljesítenek, akkor jobb, ha nem hagyjuk őket játszani. A fiatalok némi rizikót is jelentenek, de a fiatalokkal kapcsolatos projektünk továbbra is megy előre."

"Ami Mattia Destrót illeti, az edző megtartotta volna, de látni kellett, hogy túlságosan nagy teher volt már rajta. Ezért én megadtam neki a lehetőséget, hogy kicsit többet játszhasson a Milánban és ha végül megveszik, akkor tudunk majd venni valakit és már tudom, hogy ki ez a valaki."

Végül az újságírók rákérdeztek arra, hogy esetleg a Juventus elleni 3:2-es vereség volt-e az, ami a csapat hangulatára rossz befolyással volt.

"Ezzel kapcsolatban nincs több kommentünk, ez már a múlt, kikaptunk. Inkább várjuk meg a következő meccset, amit le kell velük játszanunk." 


forrás: asroma.hu