Recent comments

Friss Hírek

A Roma túlságosan Tottira épül

Az egykori olasz szövetségi kapitány, Arrigo Sacchi szerint az AS Roma túlságosan Francesco Tottira épül, és ezért nem képes felvenni a versenyt a Juventus csapatával a bajnoki címért vívott harcban.


Rudi Garcia csapata a szezon elején határozottan felvette a kesztyűt a címvédő ellen, azonban nemrégiben több meccsen át képtelenek voltak kiharcolni a győzelmet a bajnokságban, és hét pontra maradtak le a Juventus mögött.

Arrigo Sacchi csalódottan nyilatkozott a fővárosi csapat idei teljesítményéről, és véleménye szerint nem elég egységes a csapat, ennek tudhatók be az elmaradt eredmények.

„A szezon elején Juventus - Roma párharcra számítottunk az olasz bajnoki cím tekintetében.” - idézi a Tuttosport a szakember szavait.

„A Juventus sikeresen reprodukálja a tavaly mutatott formát. Ugyan Massimiliano Allegri valószínűleg kevésbé tanár típus, mint Antonio Conte, azonban rendelkezik egyéb kvalitásokkal, amelyek révén a Juventus képes továbbra is ugyanazon a szinten teljesíteni.

Sajnos az AS Roma bizonyította, hogy a csapatnak megvannak a korlátai. Vannak minőséget jelentő játékosok a csapatban, azonban továbbra is túlságosan támaszkodnak egy Totti kvalitású futballistára, aki azonban már 38 éves.

A futball nem csak az egyéni játékosokról szól, hanem a közösség erejéről. A védelmi rendszerük továbbra is hagy kívánnivalót maga után.

Az AS Roma, illetve a Napoli is, ha már itt tartunk, nem szokott úgy hozzá a győzelemhez, mint a Juventus, és ez jelenti az igazán markáns különbséget.”

A kritika ellenére a számok alapján nem egyértelmű, hogy lejárt volna Francesco Totti ideje, hiszen az idei bajnokságban eddig tizenhét mérkőzésen szerepelt, ezeken pedig négy gólt szerzett, illetve öt gólpasszt osztott ki.

forrás: juventuz.blog.hu