Recent comments

Friss Hírek

A listavezetőhöz látogatnak

A Milan szombaton este a Juventus otthonában lép pályára az olasz labdarúgó bajnokság 22. fordulójában.


A Juventus magabiztosan, 7 pontos előnnyel vezeti a tabellát a második helyezett Roma előtt. 

A mérleg 21 meccsen 15 győzelem, 5 döntetlen és 1 vereség. A rúgott gólok száma 44, a kapott góloké 9. A torinói együttes összesen 50 pontot szerzett és az előző 5 bajnoki mérkőzéséből hármat megnyert (Juventus-Chievo 2-0, Juventus-Hellas Verona 4-0, Napoli-Juventus 1-3), míg kétszer döntetlen lett az eredmény (Udinese-Juventus 0-0, Juventus-Inter 1-1).

Minden sorozatot figyelembe véve a Juventus legeredményesebb játékosa 18 góllal Carlos Tévez. Utána Paul Pogba következik 8 góllal, míg Alvaro Morata és Arturo Vidal 6 gólnál jár.

A torinóiak a bajnokságban 10 mérkőzést játszottak hazai pályán, a mérleg 8 győzelem és 2 vereség. Idegenben 11 meccs alatt 7 győzelmet és 3 döntetlent szereztek, emellett egy vereség is becsúszott.

Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre.

ÍME A JUVENTUS KERETE:

Buffon, Chiellini, Ogbonna, Pogba, Pepe,Marchisio,Morata, Tévez, Coman, Llorente, Barzagli, De Ceglie, Bonucci, Padoin, Pirlo, Vidal, Sturaro, Storari, Evra, Rubinho, Pereyra.

A Milan a 8. helyen áll a tabellán 29 ponttal, a mérleg 7 győzelem, 8 döntetlen és 6 vereség, valamint 31 rúgott és 26 kapott gól.  

A rossoneri az előző 5 meccséből mindössze egyet tudott megnyerni (Milan-Parma 3-1), emellett három vereség (Lazio-Milan 3-1, Milan-Atalanta 0-1, Milan-Sassuolo 1-2) és egy döntetlen született (Torino-Milan 1-1).

A csapat házi góllövőlistáját (csak bajnoki gólok) Jeremy Ménez vezeti 12 góllal. A második legeredményesebb játékos Keisuke Honda 6 góllal, míg Giacomo Bonaventura 3 gólos.

A Milan a San Siróban 11 bajnoki meccset játszott, a mérleg 5 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség. Idegenben a 2 győzelem mellett 6 döntetlen és 2 vereség a mutató.

Filippo Inzaghi, a Milan vezetőedzője kijelölte utazó keretét. 

A keretben nem szerepel Michael Agazzi, Ignazio Abate, Pablo Armero, Daniele Bonera, Mattia De Sciglio, Philippe Mexés, Nigel De Jong, Riccardo Montolivo, Stephan El Shaarawy és Mattia Destro neve.

ÍME A MILAN KERETE:

KAPUSOK: Christian Abbiati, Stefano Gori, Diego López;

VÉDŐK: Michelangelo Albertazzi, Luca Antonelli, Alex, Salvatore Bocchetti, Gabriel Paletta, Adil Rami, Cristian Zaccardo,

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Michael Essien, Alessandro Mastalli, Sulley Muntari, Andrea Poli, Suso, Marco Van Ginkel;

TÁMADÓK: Giacomo Bonaventura, Alessio Cerci, Keisuke Honda, Jeremy Ménez, Giampaolo Pazzini.

A két csapat összesen 273 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 93 Milan és 95 Juventus győzelem, míg 85 alkalommal döntetlen született. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 396 gólt szerzett és 391-et kapott.


Érdekesség, hogy a Milan legutóbb 2011 márciusában tudta legyőzni idegenben a Zebrákat. Azon a mérkőzésen olyan játékosok szerepeltek, mint Nesta, Thiago Silva, Gattuso, Jankulovski vagy éppen Ibrahimovic.

A találkozót Antonio Damato vezeti. 



A 43 éves játékvezető 128 mérkőzést vezetett a Serie A-ban. Damato a Juventusnak 22 meccsen tevékenykedett, a mérleg 14 győzelem, 3 döntetlen és 5 vereség. A Milan esetén a következő a mutató: 15 meccs, 8 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség.

A várható kezdőcsapatok:

Juventus (4-3-1-2): Buffon; Padoin, Bonucci, Chiellini, Evra; Marchisio, Pirlo, Pogba; Vidal; Tévez, Morata.
 
Milan (4-3-3): Diego López; Rami, Alex, Paletta, Antonelli; Poli, Van Ginkel, Muntari; Cerci, Ménez, Bonaventura.

forrás: acmilan.hu