Recent comments

Friss Hírek

A Juve problémája az igazi vetélytársak hiánya

A korábbi Bianconero védő szerint a csapat dominanciája a bajnokságban megnehezíti az európai porondon való szereplésüket.



Lilian Thuram úgy gondolja, hogy a valódi ellenfelek hiánya a Serie A-ban az, ami miatt a Juventus szenved Európában.

The Bianconeri 7 ponttal vezeti a tabellát a szezon vége előtt 17 fordulóval, aminek köszönhetően hatalmas az esélyük az egymás után negyedik Scudettójuk megszerzésére.

De a korábbi francia válogatott játékos szerint az évente menetrendszerűen érkező hazai korona problémákat okoz a Juvénak az európai kupákban.

„Előbb vagy utóbb, de megnyerik a Serie A-t, viszont a Bajnokok Ligája sokkal keményebb dió, több nagyszerű csapatot is meg kell verniük a végső győzelemért” – nyilatkozta a Radio Anch’io Sport-nak. „Nagy a különbség az olasz bajnokság és a spanyol vagy angol liga között, és remélem, hogy a Juve jól fog teljesíteni Európában, de ha nincsenek igazi vetélytársai a hazai porondon, az visszaüt Európában.”

Thuram 5 évet töltött el Torinóban, emellett pedig 142 válogatott szereplése is volt francia színekben. A francia válogatottnak jelenleg is van képviselője a Juvében: a fiatal Paul Pogba, akiről a 43 éves Thuram úgy gondolja, hogy a középpályás hazai sikerre vezetheti a nemzeti csapatot a következő évi Európa Bajnokságon.

„Mi mind győzelmet várunk a francia csapattól a 2016-os EB-n” – mondta. „Olyan fontos játékosaink vannak, mint Pogba, aki hihetetlenül jól játszik. Igazán vágyik arra, hogy jól teljesítsen a futball világában. Ugyanakkor ott van Raphael Varane, aki szintén nagyon erős. Velük remélem, hogy Franciaország megnyerheti az Európa Bajnokságot.”

forrás: Juventusfc.hu