Recent comments

Friss Hírek

A Juve-Milan az olasz El Clásico

A Juventus argentin támadója, Carlos Tévez a JTV-nek adott interjú során már kitért a hétvégi, AC Milan elleni rangadóra, s természetesen szót ejtett számos további témáról is.


"Igaz, hogy nem ez a legerősebb Milan, de ez egy rangadó, amely Olaszországban mindig nagy mérkőzést hoz." - mondta Tévez a csapat előtt álló megmérettetésről. "Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés más mint a többi, ez az olasz El Clásico, ezért nem vehetjük félvállról.

Tudjuk, hogy nehéz időszakon mennek keresztül, azonban meg kell tennünk, ami tőlünk telik. Az első találkozón betaláltam, reménykedjünk, hogy ezt meg tudom ismételni szombaton.

"Az idei bajnokság nehéz. Tudjuk, hogy minden mérkőzés nehéz lesz, de élvezünk minden egyes találkozót. A társaság nagyon összeszokott, láthatják, hogy mindig egy igazi csapat fut ki a pályára."

Természetesen szóba került a legendás tízes mez is, amelyet az argentin a klub legendájától Del Pierótól örökölt meg.

"Soha sem kértem a tízes mezt, a személyiségem miatt adták nekem. Azt gondolom, hogy a klub szerette volna rám ruházni ezt a felelősséget, mert tudták, hogy képes vagyok arra, hogy viseljem és jó teljesítményt nyújtsak benne.

Azonban, ahogy mindig is mondom, már önmagában felelősséget jelent a Juventus mezét viselni, rajta a jelképpel. A tízes mez fontos a szurkolók, az emberek és a klub számára is. Ami engem illet, amikor a Juventus jelképét viselem, az pozitív érzésekkel tölt el, késztetést jelent, hogy harcoljak a jelképért."

Tévez talán élete formájában játszik, de az argentin úgy véli, hogy az olasz bajnokságban játszva nehéz volna megnyerni az Aranylabdát.

"Nehéz lenne megnyerni az aranylabdát, mivel vannak olyan kiváló játékosok, mint Messi és Ronaldo, akik minden vasárnap lőnek két-három gólt, amivel nehéz versenyezni. Az olasz labdarúgásban nem könnyű gólt szerezni, ez más fajta labdarúgás. Nagyon kevés esélyt látok arra, hogy megnyerjem az Aranylabdát.

A foci iránti szenvedély változatlan Dél-Amerikában. Az olaszoknál mindenki a maga módján éli meg a labdarúgást, azonban úgy vélem, hogy Dél-Amerikában nagyobb a szenvedély. Mindig talpon vagyunk és ugrálunk."

Tévez szót ejtett a jelenleg zajló bajnoki szezonról, valamint az új edző, Massimiliano Allegri taktikai felfogásáról is.

"Az a célom, hogy olasz bajnok legyek a Juventusszal. Egy álom lenne megnyerni mindhárom sorozatot, de a mai fociban nem egyszerű elhódítani a negyedik Scudettót.

Úgy gondolom, hogy történelmet írnánk, ha nyernénk idén, de a Juventus mindig megmarad a történelemben. A játékosok, mindegyikük ott lesz a klub legfényesebb történelmében.

Az új formáció különböző, amely lehetővé teszi számunkra, hogy mást csináljunk a pályán, s ez látható. Amikor 4-3-1-2-ben védekezünk, az edző azt kéri, hogy egy bizonyos módon játsszunk, azonban mikor birtokoljuk a labdát, azt tesszük, amit tudunk.

Conte olyan felállást játszatott, amelyet szerettünk, két csatárral, közel egymáshoz. Jobban szeretem a mostani felállást, mert azt tehetem a pályán, amit szeretnék, s nagyobb szabadságot élvezek."

Az argentin megkérdezték arról is, hogy melyik a kedvenc találata a Juventusnál, s milyen érzés volt visszatérni hazája válogatottjához. 

"Az első találatom a Milan ellen volt az, amely a legnagyobb érzelemmel töltött el. A legcsodálatosabb, játék szempontjából, azt gondolom a Parma elleni volt, azonban az első gólom a Milan ellen volt a legizgalmasabb.

Említettem a Juventus jelképét, de amikor az ember a nemzeti csapat mezét viseli, a saját hazájáét, az másfajta nyomást jelent.

Nagyon boldog és büszke voltam, hogy visszatérhettem a válogatottba. A Juventusnál végzett hatalmas munka segített vissza a válogatottba, s most nagyon boldog vagyok. 

Nem tudom hány kilométert futok a meccseken. Számomra csak az számít, hogy hogyan játszom, hogy milyen teljesítményt nyújtok. Minden egyes labdára úgy gondolok, hogy döntő lehet a mérkőzésen. Soha sem tudhatod, hogy melyik lesz az, de harcolni kell mindegyikért.

Pozitív benyomást szereztem az új érkezőkről. Matrit és De Cegliét jól ismerik itt, s az új igazolás [Stefano Sturaro] is hasznára lehet a csapatnak."

Végezetül Tévezt az angol és az olasz labdarúgás közötti különbségekről kérdezték.

"Úgy gondolom, hogy Angliában szórakoztatóbb a játék, nagyon fizikális, de itt többet kell futni, mint Angliában. Olaszországban inkább taktikus, mint fizikális, Angliában kevesebb a taktika, csak futsz, futsz és futsz. Agresszívabbak, de a játékvezetők elnézőbbek. Itt bármilyen agresszív kontaktus szabálytalanságnak minősül."

forrás: juventuz.blog.hu