Recent comments

Friss Hírek

A Juve 32 bajnoki címet nyert!

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke, Carlo Tavecchio szerint a Juventus 32 bajnoki címet nyert a pályán, azaz kiérdemelte azt a két Scudettót is, amelyet a Calciopoli bundabotrány során elvettek a torinói klubtól. 



A Juventust a megfosztott bajnoki címek mellett 2006-ban visszasorolták a másodosztályba (Serie B), miután Luciano Moggi sportigazgatót bűnösnek találták a játékvezetők kiválasztásának befolyásolásában.

„A pályán egyértelműen a Juventus volt a legerősebb. A torinói együttes harminckét bajnoki címet nyert. A csapat nem csalt, a játékosoknak nem volt szükségük semmiféle hókuszpókuszra. Mondom mindezt Inter-szurkolóként” – idézi a La Repubblica Tavecchio szavait.

„A Calciopoli a klub pályán kívüli magatartását szankcionálta, a szövetségnek a szabályok betartatása a feladata. A legfelsőbb bíróság március huszonharmadikán mondja ki a végső szót a Calciopoli ügyében. Voltak meggondolatlan döntések a Juventusszal kapcsolatban, a FIGC helyt áll majd az esetleges károkért” – tette hozzá az elnök.

forrás: NSO