Recent comments

Friss Hírek

A bukdácsoló Inter testén át jutna elődöntőbe a címvédő

Az utolsó negyeddöntőre kerül sor szerda este az Olasz Kupában, ahol a pocsék formában levő Internazionale együttese látogat a Napoli otthonába.


A címvédő Napoli a Juventus elleni januári veresége óta igencsak magára talált, hiszen legutóbbi három bajnokiját egyaránt megnyerte, plusz bejutott a kupa negyeddöntőjébe, igaz a továbbjutásért alaposan megszenvedtek Higuaínék, hiszen csak büntetőkkel búcsúztatták a nagyot küzdő Udinesét.

A remek formának köszönhetően a nápolyiak megszilárdították harmadik helyüket a tabellán, hiszen már öt pont az előnyük az őket üldöző Lazio, Sampdoria duóval szemben, ám a Roma botladozásának köszönhetően a második hely is elérhető közelségbe került a déliek számára.


Nemcsak a bajnokságban, hanem a kupában is összejöhet egy Napoli-Lazio csata, ugyanis az elődöntőben a Milant kiejtő római együttes vár a mostani párharc továbbjutójára. Ehhez azonban „csupán” annyit kell tenniük Rafa Benítez tanítványainak, hogy legyőzzék a pocsék formában levő Internazionale együttesét, amire valljuk be, elég nagy az esélyük.


A kék-feketéknél valami nagyon nincs rendben, hiszen hiába tért vissza novemberben a kispadra Roberto Mancini és szerezték meg januárban Lukas Podolskit (aki végül kimaradt az Inter EL-keretéből) és Xherdan Shaqirit, velük is csak szenvednek a milánóiak: legutóbbi két bajnokijukat egyaránt elbukták, előbb a Torino nyert a Giuseppe Meazzában, majd pedig a Sassuolo kapta el őket, aminek eredményeként a 13. helyig csúsztak vissza a tabellán.


Ráadásul nem valószínű, hogy ez a sorozat épp a Napoli ellen szakadna meg, hiszen nem nyerni jár a Vezúv lábához az Inter. 1997 óta csupán egyszer távoztak sikerrel a San Paolóból a milánóiak, ám intő jel lehet a hazaiak számára, hogy a négy évvel ezelőtti találkozó egy kupameccs volt, amit végül büntetőkkel a kék-feketék nyertek meg.


tv: Digi Sport 1  20.45

forrás: digisport.hu