Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Jön az év első bajnokija

A Milan kedden délután a Sassuolo ellen lép pályára a Serie A 17. fordulójának hétközi játéknapján.


A Milan a bajnokságban a 7. helyen áll 25 ponttal, a mérleg 16 mérkőzést követően 6 győzelem, 7 döntetlen, 3 vereség. 

A rúgott gólok száma 25, a kapott góloké 18. A rossoneri az előző 5 bajnoki mérkőzéséből kettőt megnyert (Milan-Napoli 2-0, Milan-Udinese 2-0), egyet elveszített (Genoa-Milan 1-0) és kétszer döntetlen született (Roma-Milan 0-0, Milan-Inter 1-1). 

A csapat legeredményesebb játékosa 8 góllal Jeremy Ménez, majd Keisuke Honda jön 6 góllal. Giacomo Bonaventura 3 gólos, míg Nigel De Jong és Sulley Muntari 2 gólnál tart.

A milánói klub a San Siróban 8 mérkőzést játszott, a mérleg 4 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség. Idegenben szintén 8 mérkőzésen gyengébb a mutató: 2 győzelem, 5 döntetlen és 1 vereség.

Filippo Inzaghi, a csapat vezetőedzője kijelölte keretét a találkozóra. 

A keretben nem szerepel Philippe Mexés, Daniele Bonera, Pablo Armero, Marco Van Ginkel és Nigel De Jong neve. Keisuke Honda sem áll rendelkezésre, mivel Japánnal az Ázsia kupán szerepel. Pippo keretében helyet kapott a a Primavera csapatban szereplő Ivan De Santis (#97) és az első téli szerzemény, Alessio Cerci (#22) is.

A MILAN KERETE: Christian Abbiati, Michael Agazzi, Diego López; Ignazio Abate, Michelangelo Albertazzi, Alex da Costa, Ivan De Santis, Mattia De Sciglio, Adil Rami, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata; Michael Essien, Riccardo Montolivo, Sulley Muntari, Andrea Poli, Riccardo Saponara, Giacomo Bonaventura; Alessio Cerci, Stephan El Shaarawy, Jeremy Ménez, Hachim Mastour, M’Baye Niang, Giampaolo Pazzini.

A Sassuolo a 12. helyen áll a tabellán és a gyűjtött pontok száma 20. 

A mérleg 16 forduló után 4 győzelem, 8 döntetlen és 4 vereség. A gólarány 17-21. A Sassuolo az előző 5 mérkőzéséből kettőt megnyert (Sassuolo-Hellas Verona 2-1, Torino-Sassuolo 0-1), kétszer döntetlent játszott (Sassuolo-Cesena 1-1, Roma-Sassuolo 2-2) és egyet elveszített (Palermo-Sassuolo 2-1).

A csapat házi góllövőlistáját Simone Zaza vezeti 5 góllal. A második legeredményesebb játékos Domenico Berardi 3 góllal, majd Sergio Floccari és Saphir Taider következik 2 góllal.

A Sassuolo hazai pályán 8 mérkőzést játszott, a mutató 2 győzelem, 5 döntetlen és 1 vereség. Idegenben 2 győzelem, 3 döntetlen és 3 vereség a mérleg.

Eusebio Di Francesco, a Sassuolo vezetőedzője kijelölte 23 fős utazó keretét.

A SASSUOLO KERETE: Alberto Pomini, Ciro Polito, Andrea Consigli, Alessandro Longhi, Luca Antei, Lorenzo Ariaudo, Francesco Acerbi, Paolo Bianco, Marcello Gazzola, Emanuele Terranova, Paolo Cannavaro Federico Peluso, Francesco Magnanelli, Yussif Raman Chisbah, Simone Missiroli, Davide Biondini, Matteo Brighi, Simone Zaza, Leonardo Pavoletti, Nicola Sansone, Domenico Berardi, Antonio Floro Flores, Sergio Floccari.

Érdekesség, hogy a két csapat mindössze 2 alkalommal találkozott egymással az olasz labdarúgó bajnokságban. A mutató 1 Milan és 1 Sassuolo győzelem.

A mérkőzést Marco Di Bello vezeti. 


A 33 éves játékvezető 2012 áprilisában debütált a Serie A-ban és azóta 15 mérkőzést vezetett.

forrás: acmilan.hu