Recent comments

Friss Hírek

Inzaghi repül a kispadról?

Az AC Milan krízisben van már jó pár éve.


Ez tény. A klub elnöke, Silvio Berlusconi azonban egészen sajátságosan értelmezi a helyzetet, bár lehet – bizonyos aspektusban – igaza van.

A Milan híres-neves elnöke nem a pénztelenségben látja a csapat problémáját, hanem a mutatott játékban. Ő úgy gondolkodik, hogy menjen jól a szekér a csapatnak, és ahogy jönnek az eredmények, úgy jön is a pénz, amit pedig be lehet majd fektetni (haha). Ez tiszta logikának tűnik. Sokan azonban már felkapják a fejüket és kezdik borzolni a szemöldöküket, mondván nincsenek világsztárok, így egyértelmű, hogy nincs eredmény se. 

Persze erre az öreg Silvio csak széttárja a kezét és azt mondja, hogy nincs miből. A szurkolóknak természetesen pedig erről megvan a véleményük.

Nyilvánvalóan a Milan-szurkolói el voltak kényeztetve a 2000-es évek elején. Hozzászoktak a sikerhez, a jó játékhoz, a kiváló játékosokhoz. Siker, pénz, csillogás, ahogy az ismert dal is tartja. A gond ott kezdődött, hogy a Carlo Ancelotti vezette arany generáció utánpótlásáról nem gondoskodtak, legalábbis nem időben. Amikor pedig kifacsartak belőlük mindent, amit lehetett, akkor utánuk kongott az üresség, és a Milan elkezdett lefelé araszolni a tabellán. Massimiliano Allegri érkezését nagy reményekkel várta a Milan-tábor, akik az első évben ugyanakkor egy újabb bajnoki címnek örülhettek. Ekkor sokan mondták, hogy nincs mitől tartani, a Milan ott folytatja, ahol az arany generációval abbahagyta. Aztán valami elromlott, és a zuhanás szédítő mámora kapta el a Milant.

Játékosok jöttek-mentek, edző csere is volt kétszer. Először a Milan hívószavára a játékospályafutását is ott hagyni képes Clarence Seedorf jött Brazíliából. Sokat vártak tőle,  ő pedig nulla edzői tapasztalattal a háta mögött, össze is roskadt a súly alatt. 2014 nyarán jött egy újabb klub legenda, Filippo Inzaghi, aki legalább pár évig az ifiknél valamennyi tapasztalatot szerzett. Úgy tűnik azonban, hogy ő is kevés lesz. Az utóbbi hetekben ugyanis egyre többször lehet hallani a Milan háza tájáról, hogy Inzaghi alatt remeg a kispad.

Berlusconinak elege lett. Rendes edzőt akar a csapat kispadjára, amit megerősíteni látszik az, hogy a La Repubblica szerint már találkozott is Luciano Spallettivel, hogy milyen feltételekkel venné át a csapatot 2015 nyarától. A másik befutó Cesare Prandelli lehet.

forrás: azzurri.co.hu