Recent comments

Friss Hírek

Elismerés illeti a srácokat

Massimiliano Allegri elégedetten nyilatkozott, miután a Juventus kapott gól nélkül és sima győzelemmel jutott át pár napon belül másodjára is a Hellas Verona csapatán, így pedig ötpontos előnyre tett szert a bajnokságban.


„Az elismerés a srácokat illeti, mivel már sorozatban a negyedik évben vezetik a bajnokságot, és mindent megtesznek, hogy valami különlegeset vigyenek véghez. - nyilatkozta a tréner a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„Nem volt egyszerű a mai meccs mindössze pár nappal a Verona elleni 6-1-es győzelem után, és egy adott ponton sikerült is elszundítanunk, és kockázatokat vállaltunk három vagy négy kontratámadásnál.

Ugyanakkor a csapat nagyszerű lelkesedéssel játszott, és a ma esti igazi pozitívum az volt, hogy nem kaptunk gólt, mivel elég mérges voltam a számos gólért, amelyet csapatunk elszenvedett. A mai mérkőzésen a győzelmen kívül célunk volt az is, hogy lehozzuk a meccset kapott gól nélkül.

Nagyon elégedett vagyok a csapattal, azonban azt is látom, mi mindenre lehetünk képesek a jövőben, mivel ha sikerül a csapatnak egyszerre mozogni, akkor lezárhatjuk a területeket, és így megnehezíthetjük az ellenfeleink dolgát. Továbbra is vannak pillanatok, amikor nem figyelünk eléggé, és túl sok kockázatot vállalunk a védelemben.

Az olasz bajnokság megközelítőleg félúton jár, és a Juventusnak sikerült ötpontos előnyre szert tennie a második helyezett AS Romával szemben, azonban Massimiliano Allegri visszafogottan tekint az eddigi eredményekre.

„Eddig a szezonban folyamatosan vezetjük a bajnokságot, valamint továbbjutottunk a Bajnokok Ligájában és a Coppa Italiában. Az egyetlen csalódás a Szuperkupán elszenvedett vereség volt a tizenegyeseknél.

Hosszú út áll még előttünk, és minden bizonnyal lesznek nehézségeink. Ne feledjük, hogy pár döntetlent követően sokan úgy tettek, mintha minden összeomlana a Juventusnál, azonban a szezon során elkerülhetetlenek a hullámvölgyek.

Jó fizikai állapotban vagyunk jelenleg, és ez lesz a legfontosabb a szezon második részében, különösen mivel rendkívül gyorsan követik egymást a találkozók.”

A vasárnapi meccsen Álvaro Morata kezdett Carlos Tévez mellett.

„Véleményem szerint Morata kiváló technikával rendelkezik. Egy óriásklubtól érkezett hozzánk, ahol azonban nemigen jutott játéklehetőséghez, így ez a szezon nagyon más számára.

Általában gólra törekszik, azonban ma este láthattuk, ahogy másoknak is kialakít helyzeteket. Kicsit több nyugodtságra van szüksége, valamint rá kell jönnie, hogy egy mérkőzés több mint kilencven percig tart, és figyelnie kell.

Massimiliano Allegri természetesen nem hagyhatta ki Paul Pogbát sem nyilatkozatából, hiszen a francia válogatott ismét betalált, és ismét meghatározó volt a csapaton belül.

„Úgy tekintünk Paul Pogbára, mintha rendkívül tapasztalt futballista lenne, pedig még nagyon fiatal. Gyakran próbálom megértetni vele, hogy a pálya mely részein mit tehet meg és mit nem, mivel néha kissé túlzásokba esik. Ma este nagyszerű teljesítményt nyújtott.

Az Aranylabda begyűjtéséhez általában szükség van Bajnokok Ligája vagy valamilyen világverseny megnyerésére. Ő egyértelműen rendelkezik az ehhez szükséges képességgel.

forrás: juventuz.blog.hu