Recent comments

Friss Hírek

A város büszke a csapatára

Van olyan olasz focit szerető szurkoló, aki lehet, hogy még nem is hallott róla.


Az újonc toszkán kiscsapat edzőjéről, Maurizio Sarriról van szó. 

Aki, a Serie A legrosszabban fizetett szakvezetője (300.000 euróval). Pontosan 3,2 millió euróval keres kevesebbet, mint Rafa Benítez.Bár az Empoli nincs vészesen messze a 18. kiesést jelentő helytől (3 ponttal vezetnek a Cagliari előtt), a játékuk dicséretet érdemel.

Egyesek a Milannál látnák szívesen, valaki azt mondja, élete végig jelenlegi csapatánál kellene dolgoznia.Pedig, nehéz nem észrevenni, milyen jó munkát végez az Empolinál.

“Tanulásra fogékony játékosok, nyugodt környezet és egy céljaid elérésében támogató klubvezetés. Szerintem ez a három komponens kell ahhoz, hogy jó munkát lehessen végezni. Az Empolinál, ez mind adott. Tizenhárom saját nevelésű játékosunk van, akik fel tudnak nézni olyan egyéniségekre, mint Maccarone és Tavano. A város büszke a csapatára.”

Ellenben egy Bresciával, jegyezhetnénk meg gyorsan. A Serie B-ben szereplő klub a túlélésért küzd, ezekben a napokban még Pirlo és Bonera is azért dolgozik, hogy befektetőt találjon a csapat mellé.


De vajon az a nyugodt, biztos rendszerre lépülő játék, amit az Empoli hónapok óta hoz, alkalmazható lenne valamelyik sztárcsapatnál?

“Nem hiszem. Itt egy technikai hiba teljesen normálisnak számít, benne van a játékban. Máshol ilyenekért fütyülnek a szurkolók. Mint említettem, szükség van egy nyugodt környezetre, ahol van türelem. Nyáron nem volt lehetőségünk sokat költeni, így tovább folytattuk azt a játékot, amit már a Serie B-ben is alkalmaztunk. De ezt a rendszert mindenki ismerte. Hisz alig igazoltunk.”

 
Vagyis, ahhoz, hogy valaki jó edző legyen, nem kell feltétlenül nagycsapatnál dolgoznia?

“Mindegy honnan indulsz, ha dolgozol, fejlődni fogsz”.

Sarri ezt pontosan tudja, hisz pályafutása elején a Montepaschi banknál dolgozott menedzserként, és esténként vezetett edzéseket. Csak akkor mondott fel, mikor a Serie B-s Pescarához került. Ötvenhat évesen pedig bemutatkozhatott a Serie A-ban. 


“Ez a helyzet nálunk az Empolinál is. Sok a fiatal, de jó a hozzáállás. Szinte, mindenki marad edzés után, és különmunkát végez. A jó ötletek akkor jönnek, ha a szükség hozza.”

Márpedig, az Empolinál lelkesedés van, de sok pénz nincs.

forrás: hosszabbítás.hu