Recent comments

Friss Hírek

Higuaín duplájával rangadót nyert a Napoli, parádés Widmer-gól döntött Empoliban

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság  20. fordulójának hétfő esti mérkőzésén a Napoli Gonzalo Higuaín duplájával 2–1-re legyőzte a Genoát.


Nagyszerűen kezdett a házigazda, Hamsík jobb alsóra tartó lapos távoli lövését még védte Perin, a felpattanó labdát viszont Higuaín közelről a hálóba fejelte – más kérdés, hogy a rúgás pillanatában lesen volt, de a találatot ettől függetlenül megadták (1–0).

A második félidő elején is óriási lehetőség adódott a nápolyiak előtt, de Hamsík parádés passza után De Guzmán hiába vitte el a kapus mellett, lövésére visszaért egy védő, aki felszabadított. Ezt pedig az 56. percben büntette a Genoa: Falque 17 méterről, takarásból a bal alsóba lőtt (1–1).


Egy órányi játékhoz közeledve De Guzmán visszatett labdáját Callejón lőtte kapura, de egy védőről a lécre pattant a labda, majd utóbbi 20 méteres szabadrúgása és nem sokkal később kapu elé belőtt labdája után sem született gól.


Az utolsó negyedóra kezdetén viszont igen, a kicsit könnyű síppal befújt büntetőt Higuaín vágta félmagasan a kapuba bal oldalába (2–1). Az argentin kiváló formában szerepel, a legutóbbi hat mérkőzésen már hétszer talált be.  


Napoli–Genoa 2–1 (Higuaín 7., 75. – a másodikat 11-esből, ill. Falque 56.)



A kora esti találkozón az Udinese 2–1-es győzelmet aratott a 74. perctől emberelőnyben játszó Empoli otthonában.

Empoli–Udinese 1–2 (Saponara 37. – 11-esből, ill. Di Natale 19., Widmer 60.) 

forrás: NSO