Recent comments

Friss Hírek

Mindenemet feltenném a harmadik helyre

Lukas Podolski, az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Internazionale játékosa minden pénzét feltenné arra, hogy klubja a szezon végén megszerzi a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő harmadik helyet. 


A 2010-ben BL-trófeát nyerő Inter az elmúlt három szezonban nem tudta kvalifikálni magát a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára. 

A kispadon Walter Mazzarrit novemberben váltó Roberto Mancini érkezésével és a januári erősítésekkel (Podolski, Shaqiri) a német világbajnok késznek érzi a keretet a feltámadásra. 

„Mindenemet feltenném a harmadik helyre. Ha nem így lenne, nem igazoltam volna ide. Tudtam, hogy vannak nehézségek, de fejlődünk, és ez a lényeg” – nyilatkozta a La Stampának Podolski.

Az Internek nem lesz könnyű dolga, ha – képletesen – meg akarja őrizni Podolski vagyonát, de nem is lehetetlen a küldetés. A nerazzurri 19 forduló után (tehát a szezon felénél) 26 ponttal a tabella kilencedik helyén áll, hét egységgel lemaradva a jelenleg harmadik Napolitól.

Podolski érkezése óta négy Inter-találkozón szerepelt, elsőként a Juventus elleni bajnoki derbin, két gólpassz a mérlege. Ezeken a mérkőzéseken csapata veretlen maradt, két győzelmet és két döntetlent számlál. 

„A Serie A különleges bajnokság. Röviden: a taktika és a védekezés dominál. Meglepő volt szerdán, hogy a Sampdoria még hátrányban sem támadott. A csatároknak nincs könnyű dolga, a védelmek nem sok mozgásteret hagynak. A Premier League dinamikusabb, a csapatok az utolsó percig küzdenek” – számolt be kezdeti benyomásairól Podolski, aki tagadta azokat a pletykákat, hogy gyermekkorában a Juventusnak szurkolt volna.

„Imádtam Edgar Davids, Zinedine Zidane és Alessandro Del Piero játékát, de a Kölnek drukkoltam, külföldön pedig a Barcelonának”– tette hozzá a német. 

forrás: NSO