Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Minden fejben dől majd el

Olaszország egyik legnagyobb rangadójával kezdi meg az új évet a Juventus, ugyanis ma este az Internazionale csapatát fogadja. 


Allegri szerint az év első mérkőzése mindig érdekesen alakul, a Derby d’Italia előtt pedig nem érdemes nézegetni a tabellát.

A Juventus edzője az év első sajtótájékoztatóján elmondta, hogy szerinte semmit sem számít ezen a mérkőzésen a tabellán elfoglalt helyezés, az aktuális forma és az egyének dönthetnek.

„Az év első meccse mindig furcsa. Az nyer, aki jobban tud koncentrálni. Nem a fizikai, vagy a technikai különbségek fognak dönteni, minden fejben dől el ilyenkor.”

„Jól kezdtük az évet, a csapat nagy hajtással vágott bele a munkába. Öt rendkívül intenzív hónap után volt pár nap szabadságunk. Kedden pedig egyből a Derby d’Italiával térünk vissza és egy olyan csapat ellen játszunk, mely sokat fejlődött az elmúlt időszakban. Nagyobb önbizalommal vágnak neki ennek a mérkőzésnek, rendkívül veszélyesek most. Többen is vannak, akik eldönthetnek egy mérkőzést, például fiatal kora ellenére ott van Kovacic,  de mellette még figyelnünk kell Icardira, Palaciora, Guarínra… Mindannyian minőségi játékosok.”

„Ami a sérüléseket illeti, Caceres és Marrone is készen áll a játékra. Asamoah és Romulo mellett Barzagli maradt még ki, aki még egy ideig nem lesz bevethető állapotban. Többé kevésbé mindenki más jól van, így este – remélhetőleg – a lehető legjobb felállásban tudom kiküldeni a csapatot.”

A Juventus egy vereséggel zárta a tavalyi évet, hiszen a Napoli legyőzte az olasz bajnokot a Katarban rendezett Szuperkupa-döntőn.

„Nincs semmilyen visszaesés a dohai vereség miatt. Természetesen az ember mindig győzni akar, ez nekünk Katarban nem jött össze, de egy hosszú mérkőzés után 15 büntető jött és háromszor is megnyerhettük volna a kupát. Nem jött jól a vereség, de az év elején kitűzött céljainkon ez semmit sem változtat. Nem lehet mindig nyerni, elég csak a Real Madridra gondolni, mely 22 győzelem után kikapott barátságos mérkőzésen a Milantól, majd tegnap a bajnokságban a Valenciától is. Nekünk most pozitívan kell gondolkoznunk és jó teljesítményt kell mutatnunk, az előző mérkőzéseken ugyanis nem brillíroztunk.”

A múlt héten a Juventus első számú gólvágója, Carlos Tévez úgy nyilatkozott, hogy nem kívánja meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését.

„Még mindig van másfél év a szerződéséből és az emberek gyakran változtatják meg a véleményüket. Talán csak a pihenés miatt gondolta így, de ezen kívül nem hinném, hogy bármi furcsa lenne abban, amit mondott. Profik vagyunk és nyugodtan gondolhatja az ember, hogy hazamegy a saját országába. Semmi furcsa nincs ebben, Tévez a karrierje végéig profi futballista marad. Úgy gondolom, hogy Dél-Amerikára sokkal inkább jellemző ez a fajta gondolkozás, hogy az ember hazatérjen, mint Olaszországban.”

„34 gólt szereztünk eddig, ha nem tévedek, Dohában is sok lehetőségünk volt. Tévez egy csatár és a képességei miatt játszik többet mindenkinél, teljesen normális, hogy ő az elsőszámú gólvágónk. Llorente és Morata is szerzett pár gólt, ahogy a középpályásaink is.”

„Az emberek gyakran mondják, hogy Vidal már nem az, aki tavaly volt, de jelenleg 5 gólnál jár és ha ilyen tempóban folytatja, akkor 10-12 találattal fejezheti be az évet, pedig egy középpályásról beszélünk…”

„Az év végén ott lesznek előttünk a számok, ezek elől nem lehet elmenekülni. A csatárainknak meg kell felelniük bizonyos elvárásoknak, ahogy a középpályásoknak és a védőknek is.”

Ismét megnyílt az átigazolási piac, természetesen az olasz sajtó nap mint újabb pletykákkal áll elő, Allegri azonban egy-két dolgot most tisztázni kívánt.

„Sosem egyszerű megerősíteni a Juventus keretét, de vannak világos elképzeléseink, amelyeket senki elől nem titkolunk: egy irányítót és egy védőt szeretnénk igazolni. Teljesen mindegy, hogy három napon belül, egy hét múlva, vagy január végén érkezik, a lényeg úgyis az, hogy pár sérültünk már felépült és ők is rendkívül motiváltak. Sneijder? Minőségi és technikás játékos és egy már most is rendkívül erős csapatrészbe érkezne, még nagyobb konkurenciát generálva ezzel. A többiekkel ellentétben nem játszhatna a BL-ben, de realistának kell maradnunk a leigazolható játékosokat illetően. A BL azonban továbbra is az egyik legfontosabb célunk, a Borussia ellen pedig tovább akarunk menni.”

forrás: Juventusfc.hu