Recent comments

Friss Hírek

Higuaín góljával elvitte a három pontot Rómából a Napoli

A Serie A 19. fordulójának rangadóján a Napoli 1–0-ra legyőzte a Laziót idegenben, így fellépett a tabella harmadik helyére a rómaiakat megelőzve.


A Lazio rengeteg sérülttel (ezzel szoros összefüggésben felforgatott csapattal), míg a Napoli Marek Hamsík nélkül vágott neki a Serie A 19. forduló rangadójának. 

A hazaiak nagyon bátran vágtak neki a mérkőzésnek, többet birtokolták a labdát, és be is szorították az ellenfelüket a kapuja elé. 

A Napolinak viszont az első hibára lecsapott: a 18. percben Gonzalo Higuaín lépett ki a jobb oldalon Dries Mertens nagyszerű indításával, majd a tétovázó Stefan Radu mellett felvarrta a labdát a keresztléc alá hat méterről – ahhoz, hogy ebből a lövésből gól szülessen, kellett Etrit Berisha segítsége is. Az argentin a gólját a sérült Lorenzo Insignének ajánlotta, érdekesség, hogy a korábbi Real Madrid csatárnak a negyedik meccsén ez volt a hetedik gólja a rómaiak ellen. 0–1
 
A bekapott gól érezhetően megfogta a hazaiakat, de aztán szuépen folyamatosan újra átvették a játék irányítását, ennek első jeleként Lucas Biglia lőtt kis híján hatalmas gólt Rafael Cabral kapujába. Három perccel később Cristian Ledesma szabadrúgását Marco Parolo csúsztatta kapura Higuaín mellett, kísérlete a keresztlécet találta el. Ám kétségtelenül Luis Pedro Cavanda nevéhez fűződött az első félidő legnagyobb lehetősége, a támadó Dusan Baszta pontos beadását sikerült belelőnie a kapusba hat méterről, pedig még le is kezelhette volna a labdát, mert védő a közelében sem volt.

A második félidő elején Higuaín kétszer is közel járt a duplázáshoz, míg a túloldalon Keita beadása után Raúl Albiolról Christian Maggio kezére pattant a labda, de az eset közvetlen közelében álló Nicola Rizzoli egyértelműen jelezte a hazai labdarúgóknak, hogy ne is reménykedjenek abban, hogy ezért büntetőt kapnak.  


A Lazio ezt követően is támadott, ahogy csak bírt, de lehet, hogy akkor sem szerzett volna gólt, ha hajnalig játszik. 

Ebből is következik, hogy az eredmény már nem változott, a Napoli zsinórban a negyedik győzelmét aratta a rómaiak ellen, és fellépett a tabella harmadik helyére.

Lazio–Napoli 0–1 (Higuaín 18.) 

forrás: NSO