Recent comments

Friss Hírek

Fájdalmat okoz a Juventust látni

A Juventus legújabb sikereinek egyik fő letéteményese, Antonio Conte először tért vissza a klubhoz, azt követően, hogy nyáron váratlanul lemondott, s elhagyta Torinót, hogy később átvegye az olasz válogatott irányítását. 


Az olasz válogatott szövetségi kapitányaként a Juventushoz látogató Conte a fájdalmas elválásról beszélt.

"Úgy hiszem, a döntést inkább a fejemmel, s kevésbé a szívemmel hoztam, máskülönben a szívem az örökkévalóságig a Juvénál tartott volna." - nyilatkozta Conte a Tuttosportnak a tavaly nyári lemondásról.

"Amikor átvettem a csapatot, egy olyan erős ellenféllel kellett szembenéznünk, mint a Milan, benne Thiago Silvával,  Ibrahimoviccsal és a veteránokkal. Négy esztendővel ezelőtt a Milan olyan volt, amilyen a Juve ma." - idézte fel a kezdeteket a Juve egykori mestere.


Hogy letaszítottuk őket a trónjukról, s átvettük a helyüket, a mesterművünk volt, az enyém és a játékosoké. Csodákat értünk el együtt. Ugyanakkor, annak érdekében, hogy ez sikerülhessen, rengeteg energiát emésztettünk fel minden tekintetben.

2014 májusában a klubbal megegyeztünk, hogy várunk kicsit, hogy kiderüljön, bizonyos dolgokon lehet-e változtatni. Nehéz szívvel döntöttem a távozás mellett, azonban őszintén tettem. Láthatják a búcsúvideómon, hogy mennyire fájt megtennem ezt a lépést, de azt gondoltam, s továbbra is azt gondolom, hogy ez volt a helyes döntés mindenki számára."

A szakember most az olasz válogatott szövetségi kapitányi pozícióját tölti be, s ezen minőségében végiglátogatja az első osztály klubjait, hogy egyeztessen az edzőkkel, játékosokkal és a klubvezetéssel.

"Amikor találkozom azokkal a játékosokkal, akikkel szoros kapcsolatom volt... Őszinte leszek, fájdalmat okoz a Juventust látni. Ilyen már korábban is történt, amikor elhagytam Barit. Ez mindenekelőtt egy érzelmi próbatétel.

A Juve ma ideális körülmények között van: a bevételek nőnek, mivel hatalmas áldozat árán képesek voltunk felülmúlni mindenki mást. Most a Juventusnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a magasban maradjon, miközben a többiek megpróbálják majd megdönteni az alapjait annak a felhőkarcolónak, amit építettünk."

Conte szót ejtett a Pogba esetleges nyári távozásával kapcsolatos pletykákról, valamint az érte érkező csillagászati összeg felhasználásáról.

"Lehetővé tenném a klub számára, hogy igazoljon két-három top játékost, habár manapság sokkal nehezebb felismerni, hogy ki az, aki igazán nagyobb sebességre kapcsolhatja a csapatot."

Egy távozó már biztos, hiszen az éppen Antonio Conte vezetése idején a klubhoz visszatérő Sebastian Giovinco nyártól Kanadában, a Toronto FC-nél folytatja pályafutását.

"Mi mást tehetett volna? Néhány éven belül a játékosok egymást félrelökik majd, csak hogy oda igazolhassanak. Az MLS nagyon sokat fog fejlődni, nem csak a pletykék tekintetében.

"Jól ismerem Giovincót, ő nem egyszerűen azért megy oda, hogy sok pénzt keressen. Kiváló lehetőség, olyan, amelyet játékosként én is megragadtam volna. Kimaradt a tengerentúli munka, ami meghatározó tapasztalat lehetett volna. 

Igaz ugyanakkor, hogy a válogatottság szempontjából hátrányt jelenthet, hogy valaki nagyon messze játszik, de mindig nyitva tartom a szemem.

forrás: juventuz.blog.hu