Recent comments

Friss Hírek

A nagy Milan sportigazgatóját szerezte meg a Barca

Ariedo Braida volt a jobbkeze Adriano Gallianinak a Milanban, nélkülük érdemi játékos nem érkezhetett a fekete-piros gárdába. 


Berlusconi lányával való összetűzés miatt Gallianinak fel kellett áldozni a sportvezetőt a béke érdekében. 1986 és 2002 között menedzserként dolgozott, majd ezt követően 2013 december 31-i távozásáig sportigazgatója volt a Milannak. Eredetileg 2014 júniusáig volt szerződése, de azt nem tudta kitölteni. 

A szakma egyik kimagasló egyéniségének tartják a 68 éves olasz szakembert, akit Bartomeu a Barcelona elnöke most Andoni Zubizarreta helyére csábított a katalánokhoz a sportigazgatói állás betöltésére. 

Kiváló tárgyalótechnikával rendelkező sportvezető rendkívül otthonosan mozog a labdarúgás világában, olyan nevek kapcsolódnak a Milanba igazoláskor hozzá, mint Marco van Basten, Rijkaard és Thiago Silva. Ugyan Barcelonában hamarosan előrehozott elnökválasztás lesz, de Braida személyében olyan profi szakember került a klub sportigazgatói székébe, aki képes lesz az utóbbi évek átigazolási botrányait megszüntetni és olyan labdarúgókat hozni a gránátvörös-kékekhez, akikkel újra szárnyalhat a klub. 

Még egy nagyon fontos feladata lesz Braida-nak, a csapaton belüli hangok lecsitítása és igazi közösséggé kovácsolása újra.

forrás: foci-live.hu