Recent comments

Friss Hírek

Kulcsfontosságú volt a taktikai változtatás

Újabb döntetlent ért el a Roma, ezúttal a Fiorentina vendégeként játszott 1:1-et úgy, hogy a félidőben még a hazaiak vezettek.

 
Ezzel a döntetlennel a Roma már 7 ponttal lemaradt a listavezető Juventus mögött.

"A csapat nagyon jól reagált a Fiorentina vezetésére és a második félidőben nagyon jól játszottunk, szóval inkább nézzük a pozitívumokat. Igaz, hogy az első játékrészben játszhattunk volna jobban is, de tudtuk, hogy a Fiorentina nagyon jó játékosokból áll."- mondta Garcia a meccs után.

"Az első félidőben nagyon megfogott minket a hazai csapat, pedig a terv éppen az ellenkezője volt. A második félidőben sokkal támadóbb szellemben léptünk pályára és számos gólszerzési lehetőséget kialakítottunk."

"Manuel Iturbe remek gólpasszt adott Ljajicnak, sajnálom, hogy nem sikerült megszerezni a második találatot Totti passzánál. Iturbe megmutatta, hogy jó játékos és ha így folytatja, az számára és a csapatnak is sokkal jobb lesz. Sokkal agresszívebbek voltunk, szorosabban fogtunk az ellenfelet és ezért sikerült több helyzetet is kialakítanunk."

Kevin Strootman sérülése miatt Miralem Pjanicnak kellett beállnia és ezáltal Garcia kénytelen volt változtatni a taktikán is.

"Be kellett küldenem Mirot, mert Kevin megsérült, ezért kicsit változtattam a taktikán és Ljajic a két csatár mögött játszott. Ebben a felállásban sokkal jobban játszottunk."

"A Fiorentina nagyon agresszív volt és minden elismerést megérdemel, de ez valahol a mi hibánk is volt, mert nem sikerült a labdát megtartani. Ahhoz, hogy támadhass, előbb vissza kell szerezni a labdát..."

"Azért jöttünk ide, hogy nyerjünk, habár tudtuk, hogy a Fiorentina nagyon jó csapat. Ezért is dolgozom inkább a második félidei teljesítményünkön és építkezem abból. Ahogy a csapat, úgy én is motivált és nyugodt vagyok."

Strootman egy ütközés után kezdte fájlalni azt a térdét, amit alig egy éve műtöttek.

"Az orvos azt mondta, hogy nem komoly a dolog, de a térddel mindig óvatosan kell bánni. Meglátjuk mi lesz, de reméljük, hogy semmi, mert Kevin már így is komoly árat fizetett azért a térdért." 


forrás: asroma.hu