Recent comments

Friss Hírek

Gomez-parádé után negyeddöntőben a Fiorentina

A Fiorentina labdarúgócsapata bejutott a legjobb nyolc közé az Olasz Kupában, miután hazai pályán 3–1-re legyőzte az Atalantát.


A hazai pályán játszó Fiorentina rögtön mezőnyfölényt alakított ki, és már az 6. percben megszerezte a vezetést Mario Gomez révén. A szezonban összesen csupán harmadik gólját szerző csatár két védő között, 17 méterről vállalkozott lövésre, ami megpattant egy bergamói lábon, és így megviccelte Vlada Avramov kapust. A labda végül a bal felső sarokban kötött ki (1–0).

Nem kellett sokat várni a második találatra sem, a főszereplő ismét Gomez volt. A németet a 11. percben a büntetőterületen belül buktatták, a játékvezető tizenegyest ítélt, Juan Cuadrado pedig a bal alsó sarokba vágta a labdát (2–0).

A folytatásban is uralta a játékot a Fiorentina. A 28. percben Milan Badelj ugratta ki remekül Gomezt, a támadó ezúttal sem hibázott, és kilenc méterről, az elvetődő Avramov mellett a hálóba gurított (3–0).
Az első Atalanta-helyzetre egészen a 40. percig kellett várni, ám abból rögtön gól született! Rolando Bianchi Alejandro Gómeztől kapott forintos labdát, és 14 méterről gyönyörűen a jobb alsó sarokba tekert (3–1).

A 83. percben Marcos Alonsót, a hazaiak hátvédje összeszedte második sárga lapját is, így kiállította a játékvezető, de az Atalanta még emberelőnyben sem tudott helyzetet kidolgozni, így az összecsapást a firenzei csapat magabiztosan, 3–1-re megnyerte.
Győzelmével a Fiorentina bejutott az Olasz Kupa negyeddöntőjébe, ahol a Romával találkozik majd. 


 NYOLCADDÖNTŐ
Fiorentina–Atalanta 3–1 (Gomez 6., 28., Cuadrado 11. – 11-esből ill. Bianchi 40.)


forrás: NSO