Recent comments

Friss Hírek

Rami és De Jong nélkül szállnak harcba a Lazióval

A Milan szombaton este a Lazio otthonában lép pályára a Serie A 20. fordulójában.


A Lazio az 5. helyen áll a tabellán 31 ponttal, a mérleg 19 mérkőzésből 9 győzelem, 4 döntetlen és 6 vereség. 

A rúgott gólok száma 33, a kapott góloké 22. A Lazio az előző 5 bajnokijából kettőt megnyert (Lazio-Sampdoria 3-0, Lazio-Atalanta 3-0), egyet elveszített (Lazio-Napoli 0-1) és kétszer döntetlen született (Roma-Lazio 2-2, Inter-Lazio 2-2). 

A csapat házi góllövőlistáját (csak bajnoki gólok) Filip Djordjevic és Stefano Mauro vezeti 7-7 góllal, majd Felipe Anderson következik 5 találattal. Miroslav Klose, Marco Parolo és Senad Lulic 3 gólnál jár.

A fővárosi klub az olasz bajnokságban 9 meccset játszott hazai pályán, a mérleg 6 győzelem és 3 vereség. Idegenben 10 meccs alatt 3 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség a mutató.

A Milan a 8. helyen tanyázik 26 szerzett ponttal. A mérleg 6 győzelem, 8 döntetlen és 5 vereség illetve 27-22-es gólarány. 

A piros-feketék az előző 5 bajnoki meccsükből mindössze egyet tudtak megnyerni (Milan-Napoli 2-0), emellett két döntetlent szereztek (Torino-Milan 1-1, Roma-Milan 0-0) és két alkalommal veszítettek (Milan-Atalanta 0-1, Milan-Sassuolo 1-2).

A csapat legeredményesebb játékosa Jeremy Ménez 9 góllal.A francia játékost Keisuke Honda követi 6 találattal. Továbbá Jack Bonaventura 3 alkalommal volt eredményes.


A lombard klub 10 mérkőzést játszott a San Siróban, a mérleg 4 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség. Az idegenbeli mutató: 2 győzelem, 6 döntetlen és 1 vereség.
 
Filippo Inzaghi, a csapat vezetőedzője kijelölte utazó keretét. A keretben nem szerepel Mattia De Sciglio, Adil Rami, Cristian Zapata, Daniele Bonera, Nigel De Jong és Keisuke Honda neve. A névsorban helyet kapott a Primavera csapatban szereplő Davide Calabria és Ivan De Santis.

A MILAN KERETE: Christian Abbiati, Diego Lopez, Michael Agazzi; Ignazio Abate, Michelangelo Albertazzi, Pablo Armero, Philippe Mexés, Cristian Zaccardo, Ivan De Santis (96), Davide Calabria (97); Michael Essien, Riccardo Montolivo, Sulley Muntari, Andrea Poli, Marco Van Ginkel, Suso; Giacomo Bonaventura, Alessio Cerci, Stephan El Shaarawy, Jeremy Ménez, Giampaolo Pazzini.

A két csapat 165 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 73 Milan és 33 Lazio győzelem, míg 59-szer döntetlen lett a végeredmény. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 267 gólt szerzett és 193 gólt kapott.

Érdekesség, hogy a Milan és a Lazio egy héten belül kétszer is megmérkőzik egymással, hiszen a szombati bajnokit követően jövő héten a piros-feketék a Laziót fogadják az Olasz kupa negyeddöntőjében.

A találkozót Paolo Mazzoleni vezeti. 


A 40 éves játékvezető 2005-ben debütált az olasz élvonalban és azóta 130 mérkőzést vezetett. A Laziónak 6 meccsen fújt, a mérleg 1 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség. Mazzoleni 9 alkalommal vezetett meccset a Milannak, a mutató a következő: 2 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség.

forrás: acmilan.hu