Recent comments

Friss Hírek

A félévi bizonyítványosztás előtt: jön az Atalanta!

A Milan vasárnap délután az Atalantát fogadja a Serie A 19. fordulójában.


A Milan a 8. helyen áll a bajnokságban 26 ponttal és a mérleg 18 mérkőzést követően 6 győzelem, 8 döntetlen és 4 vereség. 

A rúgott gólok száma 27, a kapott góloké 21. A piros-feketék az előző 5 bajnoki mérkőzésükből kettőt elveszítettek (Milan-Sassuolo 1-2, Genoa-Milan 1-0), kétszer döntetlent játszottak (Torino-Milan 1-1, Roma-Milan 0-0) és mindössze egyszer tudtak nyerni (Milan-Napoli 2-0).

A rossoneri legeredményesebb játékosa (csak bajnoki gólok alapján) Jeremy Ménez 18 meccsen 9 lőtt góllal. A második Keisuke Honda 6 találattal, majd Giacomo Bonaventura következik 3 góllal.

A milánói klub hazai környezetben 9 bajnokit játszott, a mérleg 4 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség. Az idegenbeli mutató 9 meccsen 2 győzelem, 6 döntetlen és 1 vereség.

Filippo Inzaghi, a csapat vezetőedzője kijelölte keretét a Milan-Atalanta mérkőzésre. 

A keretben nem szerepel Cristian Zapata, Mattia De Sciglio, Michael Essien és Keisuke Honda. Suso nem áll Inzaghi rendelkezésére, mivel hétfőn csatlakozik a kerethez.

A Milan kerete:
Kapusok: Christian Abbiati, Michael Agazzi, Diego López;

Védők: Ignazio Abate, Michelangelo Albertazzi, Alex da Costa, Daniele Bonera, Philippe Mexés, Adil Rami, Cristian Zaccardo;

Középpályások: Giacomo Bonaventura, Sulley Muntari, Nigel De Jong, Riccardo Montolivo, Andrea Poli, Marco Van Ginkel;

Támadók: Alessio Cerci, Stephan El Shaarawy, Jeremy Ménez, Hachim Mastour, M’Baye Niang, Giampaolo Pazzini.

Az Atalanta a 17. helyen áll a tabellán, a mérleg 3 győzelem, 8 döntetlen és 7 vereség. 

A 17 szerzett ponthoz 14-24-es gólkülönbség társul. Az Atalanta az előző 5 bajnoki meccséből egyet megnyert (Atalanta-Cesena 3-2) és egyet elveszített (Lazio-Atalanta 3-0), valamint háromszor döntetlen született (Atalanta-Chievo 1-1, Genoa-Atalanta 2-2, Atalanta-Palermo 3-3). 

A csapat házi góllövőlistáját (csak bajnoki gólok) Maxi Moralez vezeti 14 meccsen 4 szerzett góllal. 

A második legeredményesebb játékos Germán Denis 3 találattal, majd Richmond Boakye és Davide Zappacosta következik 2 góllal.

A bergamói együttes 9 hazai bajnoki meccset játszott, a mutató 2 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség. Idegenben mindössze 1 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség a mérleg.

Stefano Colantuono, az Atalanta vezetőedzője kijelölte utazó keretét.

Az ATALANTA kerete: Avramov, Baselli, Benalouane, Bianchi, Biava, Boakye, Carmona, Cigarini, D’Alessandro, Del Grosso, Denis, Dramé, Frezzolini, Gomez, Grassi, Migliaccio, Molina, Moralez, Pinilla, Scaloni, Spinazzola, Sportiello, Stendardo, Zappacosta.

A két csapat 129 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 67 Milan és 22 Atalanta győzelem, míg 40 alkalommal döntetlen született. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 233 gólt szerzett és 119 gólt kapott. A legutóbbi összecsapáson – tavaly májusban – az Atalanta hazai pályán 2-1-re nyert Deni és Brienza góljával. 




A találkozót Carmine Russo vezeti. 

A 38 éves játékvezető összesen 103 mérkőzést vezetett a Serie A-ban. A Milannak 8 meccsen dirigált, a mérleg 6 győzelem és 2 vereség. Russo az Atalantának 10 meccset vezetett, a mutató 5 győzelem és 5 vereség.

tv: Sportklub 15.00

forrás: acmilan.hu