Recent comments

Friss Hírek

Az elődöntőbe jutás a cél

A Juventus mestere szerint egyértelmű a csapat célja az esti Olasz Kupa negyeddöntőn, ami nem más, mint a továbbjutás.


Massimiliano Allegri úgy véli, hogy a játékosai szeretnének véget vetni a 20 éve tartó “kupaátoknak” (ennyi éve nem nyerte meg az Olasz Kupát a Juve – a szerk.), ezért nem fogják könnyedén venni a keddi, Parma elleni negyeddöntőt.

Ma este a Serie A sereghajtója fogadja a bajnokság éllovasát, de a Bianconeri edzője szerint nem szabad félvállról venniük a találkozót, ugyanis most már egyértelműen csak a kupa lehet az Ennio Tardiniben játszó csapat kiugrási lehetősége ebben a szezonban.

“A 8 között fogunk játszani, és az a feladatunk, hogy megpróbáljunk bejutni az elődöntőbe. Utoljára 20 éve nyertük meg a kupát.”

“Nem egy könnyű meccset várva utazunk a Parmához, mivel ők is megpróbálnak majd eredményt elérni, és ezzel továbbjutni. Nem szabad lebecsülnünk őket, és a megfelelő érettséggel kell kezelnünk ezt a meccset.”

“Tudjuk, hogy nem lesz egy egyszerű mérkőzés. Noha az eredmények nem jönnek az ellenfelünknek, a Parma néhány igen jó teljesítményt tett a pályára az elmúlt időszak során. Ne felejtsük el, hogy megverték az Intert és a Fiorentinát is a bajnokságban.”

Ami a Juventust illeti, végre szinte teljes keret áll Allegri rendelkezésére, ugyanis Tévez kivételével – aki Torinóban marad, és egyéni munkát fog végezni – mindenki hadra fogható. Ami biztos, hogy Storari lesz a kapus, azonban a csapat további összeállítását nem árulta el Allegri.

“Storari fog védeni, és Tévez az egyetlen, aki hiányozni fog. Egyéni munkát kell végeznie az edzőpályán, így ezt a hetet arra szánjuk, hogy a legjobb formájába hozzuk őt. Pirlo hétfőn már edzett és rendelkezésemre áll. Coman fiatal, de nagyon bízom benne. Megkaphatja az esélyt, de nyugodtnak kell maradnia, és leszegett fejjel kell továbbdolgoznia, mivel minden megvan benne ahhoz, hogy egy jó játékos váljon belőle.”

“Giovinco? Meghozta döntését a jövő évre vonatkozóan, azonban ő egy profi, és folyamatosan jól teljesít az edzéseken. Ő az egyike a rendelkezésemre álló 4 csatárnak.”

Az elmúlt hetek nagyszerű formája miatt egyes riporterek már arról kérdezték Allegrit, hogy vajon a szurkolók álmodhatnak-e egy történelmi triplázásról. Ugyanakkor a mester két lábbal a földön jár, és tudja, hogy még hosszú az út a szezon végéig.

“Többet kell tennünk, mint álmodoznunk, mivel meg kell próbálnunk versenyképesnek maradnunk a legvégsőkig. Néhány pontos előnyünk van a Serie A-ban, azonban még sok van hátra és higgadtnak kell maradnunk. Megvan bennünk minden ahhoz, hogy egy erős Bajnokok Ligája-tavaszt produkáljunk, azonban nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy a Borussia ellen játszunk, akik az elmúlt években nagyszerű eredményeket értek el Európában.”

“A Bajnokok Ligája egy furcsa sorozat, sokszor nagyon kicsi dolgok döntenek. Pozitívnak kell lennünk, de még mindig elég messze van az a párharc. Majd később gondolunk arra, mert most a kupára és a Serie A-ra kell koncentrálnunk.”

forrás: Juventusfc.hu